"The Financial Times" publikuotame straipsnyje N. Rubini ir jo kompanijos vykdomasis direktorius Arnabas Dasas teigia, kad, nors pigios Europos centrinio banko (ECB) paskolos bankams numalšino augantį nerimą, giliai įsišaknijusios euro zonos problemos tebėra neišspręstos.

N. Roubini ir A. Dasas straipsnyje pažymi, kad problemos tebeslegia Graikiją ir kitas euro zonos šalis, tarp jų ir Portugaliją bei Airiją. Šioms šalims gali prireikti imtis tolesnio restruktūrizavimo.

N. Roubini ir A. Dasas straipsnyje taip pat užsimena, kad euro zonai trūksta būtinų komponentų, reikalingų sėkmingai monetarinei sąjungai.

Duetas teigia, kad "skirtis gali būti sunku, tačiau tai bus geresnė išeitis nei gyvenimas žalingoje santuokoje".

Jie siūlo priimti susitarimą dėl skyrybų, pagal kurį kai kurios šalys, geriausiu atveju - Portugalija, Airija, Italija, Graikija ir Ispanija, paliktų monetarinę sąjungą, o pagrindinių šalių grupė liktų euro zonoje.

Pasitraukusios šalys turėtų pertvarkyti savo ekonomikas iš tų, kurių augimą lemia paskolų palaikomas augimas, į tas, kurios remtųsi eksporto ir pajamų palaikomu augimu, o pagrindinės šalys turėtų daugiau dėmesio skirti vidaus paklausai, teigia N. Roubini ir A. Dasas. Šiam tikslui pasiekti jie siūlo taikyti valiutų sureguliavimą, tačiau prisipažįsta, kad tokiu atveju sutrikimai neišvengiami.

Nepaisant to, teigia jie, skyrybos būtų naudingos visiems.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)