Interviu „Lietuvos rytui” V. Matijošaitis sakė, kad „sausio 26-osios vakare T.Barštys net kelis kartus skambino telefonu. Jis grasino mane užkasti, sužlugdyti verslą, nepalikti ramybėje šeimos narių, jei neatsisakysiu planų investuoti į Vievio paukštyną. Visų žodžių, kuriuos išgirdau, kartoti nenoriu. Perkeltine prasme – iš telefono lėkė kulkos.”

Pasak verslininko, jis pasijuto „taip, lyg būtų 1992-ieji, kai tik pradėjus verslą prisistatė pirmieji banditai, mat jie kalbėjo labai panašiai.”

Į teisėsaugą dėl grasinimų vyras nesikreipė, bet esą yra penki liudininkai, kurie girdėjo pokalbį.

Konfliktas tarp verslininkų kilo, kai „Vičiūnai” perpirko Vievio paukštyno kreditorinius įsipareigojimus bankui „Swedbank”, į kuriuos pretendavo ir T. Barščio įmonė.

Skelbiama, kad Vievio paukštyno skolos kreditoriams siekė bemaž 54 mln. litų. „Kauno grūdai” pernai už 1 litą įsigijo 24 proc. tuomet dar mėginusio kapstytis iš finansinių bėdų paukštyno akcijų ir tapo jo operatoriumi. Šiuo metu „Kauno grūdai” skelbia, kad veikia 54 proc. Vievio paukštyno akcijų dalį valdančių akcininkų vardu.

Daugiausia – 23 mln. litų – paukštynas buvo skolingas bankui „Swedbank”. Šią skolą perpirko „Vičiūnų” grupė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)