Akcininkų susirinkimas, kuriame bus balsuojama dėl "Vilniaus prekybos" pavadinimo keitimo bei renkama nauja valdyba, rengiamas sausio 31 dieną.

"Pasikeitė "Vilniaus prekybos" akcininkas - dėl to bus keičiama ir bendrovės valdyba", - Eltai sakė "Eurovaldos" direktorė Diana Dominienė.

Pagrindinei "Vilniaus prekybos" akcininkei - "VP saugai" - dabar priklauso daugiau kaip 96 proc. įstatinio kapitalo. "VP sauga" priklauso vienam iš "Eurovaldos" akcininkų Mindaugui Bagdonavičiui.

Pasak D.Dominienės, "VP sauga" nepriklauso ir ateityje nepriklausys nei "VP grupei", nei "Eurovaldai".

"Keičiame vardą, kad būtų aiškiau ir smulkiesiems akcininkams, ir visuomenei, o "Vilniaus prekyba" vadinsis ta įmonė, kuri iš tikrųjų ir turėtų vadintis - tai yra dabartinė "Eurovalda", - sakė "Eurovaldos" direktorė.

"Vilniaus prekyba" yra nedidelė ir šiuo metu veiklos praktiškai nevykdanti bendrovė, nuo kurios plėtrą mažmeninės prekybos rinkoje pradėjo didžiausio Lietuvos prekybos tinklo "VP Market" savininkai - devyni fiziniai asmenys.

"Eurovalda" valdo 100 proc. didžiausios Lietuvos mažmeninės prekybos tinklo "VP Market" akcijų, 100 proc. didžiausio šalies vaistinių tinklo "Eurofarmacijos vaistinės" akcijų bei vaistinių bendroves Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje ir Čekijoje, po 100 proc. nekilnojamojo turto įmonių "Vilniaus Akropolis", "Kauno Akropolis", "Rigas Akropole" (99,9 proc.), "Regiono investicija", "Parko investicija", "Amžiaus vingis" bei kitas įmones.

"Eurovaldos" akcininkai yra devyni vadinamosios "VP grupės" steigėjai: Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, M. Bagdonavičius, Julius Numavičius ir Vladas Numavičius bei pernai privatizuotų Vakarų skirstomųjų tinklų generalinis direktorius Darius Nedzinskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją