"Mes jokiu būdu neatsisakome įsipareigojimo dėl investicijų, kuris yra patvirtintas "Gazprom" direktorių tarybos", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė "Kauno termofikacijos elektrinės" direktorius Algimantas Stasiukynas.

Jo teigimu, galimybių investicijoms yra daug: "Dirbtinio pluošto" gamyklos atjungimo nuo centralizuotos garo tiekimo sistemos projektas, šilumos tiekimo patikimumo gerinimas, galimybė decentralizuoti elektros gamybą.

"Ką nors aiškesnio apie tai bus galima pasakyti sausio mėnesį", - teigė A.Stasiukynas.

Investuoti į naujo 80 MW galingumo turbinų bloko statybą Kaune buvo numatyta manant, kad po Ignalinos atominės elektrinės pirmojo bloko uždarymo Lietuvoje padidės elektros energijos poreikis, pakils jos kainos gamintojams, bet iki 2010 metų, iki antrojo bloko uždarymo, energijos poreikis ir kainos nepadidės.

"Tad išeitų, kad pastatytume elektrinę, o ji kokius 5 metus dirbtų nuostolingai. Vargu ar tai ekonomiškai tikslinga", - sakė A.Stasiukynas.

"Gazprom" kontroliuojama "Kauno termofikacijos elektrinė" sukūrė bendrą darbo grupę su "Kauno energija" ir ieško kitų galimybių panaudoti investicijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją