„Prieš tris dienas stintos pasirodė žemupyje. Visi vyrai sušoko į Nemuną – toks chaosas, kad visos žvejybinės įmonės vejasi tas stintas, kad tik spėtų gaudyti“, – sakė žuvininkystės įmonių asociacijos „Lampetra“ vadovė Sigita Jakubauskienė.

Žvejai džiūgauja, kad šį pavasarį laimikiai per parą siekia ir dešimtis tonų. Žvejojama Skirvytėje, Atmatoje, Nemune ir Pakalnėje.

„Skaičiuojama, kad per tris dienas sugauta apie 150 tonų žuvų. Pernai iš viso pagavome 140 tonų. O ir pačios stintos labai gražios, didelės. Pernai ir užpernai buvo labai mažos stintelės“, – tikino S.Jakubauskienė.

Teigiama, kad puikiam šių metų stintų laimikiui įtakos turėjo 2007-2008 metų žiema, per kurią ant Kuršių marių ledo nespėjo susiformuoti ledas. Esą dėl to dideli kiekiai stintų sėkmingai išneršė Skirvytėje, Atmatoje ir Nemune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją