Teismo sprendimą Vilniaus miesto savivaldybė dar gali per tris mėnesius apskųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

"Skųsime teismo sprendimą, nes manome, kad savivaldybė yra teisi ir neprivalo mokėti už turtą, kurio kaina yra nereali", - Eltai sakė Vilniaus miesto savivaldybės Teisės ir priežiūros skyriaus vedėjas Jovitas Elzbergas.

Bendrovė savivaldybę padavė į teismą dėl to, kad miesto valdžia neatsiskaitė už visą perimtą turtą iš tuomet veikusios bendrovės "Naujieji Verkiai", kuri pernai buvo prijungta prie "Grigiškių". 1994 metais Vilniaus miesto savivaldybei atiteko "Naujiesiems Verkiams" priklausęs nebaigtas statyti kanalizacijos kolektorius.

Vilniaus miesto savivaldybė buvo numačiusi, kad iš bendrovės perimtu statomu kolektoriumi iš Naujųjų Verkių miestelio kanalizacijos vanduo bus pumpuojamas į miestą. Tačiau šios statybos taip ir nebuvo baigtos, o "Naujieji Verkiai" pasistatė savo valdymo įrenginius.

Bylinėjimasis su savivaldybe vyksta daugiau kaip metus. "Grigiškės" tikisi prisiteisti 2,144 mln. litų kompensacijų, 0,333 mln. litų palūkanų bei dar 5 proc. metines palūkanas.

"Grigiškės", gaminančios medienos plaušų plokštes ir higieninį buitinį popierių, šiemet tikisi pasiekti maždaug 100 mln. litų konsoliduotą apyvartą bei uždirbti 8,7 mln. litų grynojo pelno.

2005 metais tikimasi 109 mln. litų apyvartos bei 8 mln. litų ikimokestinio pelno.

Didžiausia "Grigiškių" akcininkė yra bendrovė "Ginvildos investicija", valdanti 46,68 proc. įstatinio kapitalo. Bendrovės akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame sąraše.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją