Pasak jo, Šilumos ūkio įstatymo pakeitimo projekte siekiama sudaryti šilumos vartotojams teisines galimybes savo nuožiūra pasirinkti ir pakeisti šildymo būdą, rinkos dalyvių santykius reguliuoti pagal civilinės teisės, konkurencijos, vartotojų apsaugos ir aplinkos apsaugos normas.

Įstatymo pataisų iniciatorius teigia, kad šiuo projektu bandoma skatinti savivaldybes prisidėti prie šilumos sistemų ir pastatų renovavimo naudojant finansinius resursus, kuriuos savivaldybės gali naudoti tokiems tikslams, modernizuojant inžinerines sistemas.

Anot H. Žukausko, kai kuriomis įstatymo projekto nuostatomis sudaromos sąlygos butų savininkams patiems pasirinkti priežiūros funkcijas vykdančias įmones ar asmenis.

Siūlymą pakeisti Šilumos ūkio įstatymo nuostatas H. Žukauskas motyvuoja tuo, kad šilumos gamybos ir jos tiekimo sąlygos ir toliau lieka nekonkurencingos, neefektyvios, o vartotojai negauna jų poreikius ir finansines galimybes atitinkančių paslaugų.

Įstatymo pataisų rengėjas pažymi, kad 2003 metais Seime priimtas Šilumos ūkio įstatymas paslaugos vartotojų atžvilgiu yra ydingas, nes jame yra išdėstytos tik šilumą gaminančių įmonių interesus tenkinančios nuostatos, kurios daugelyje atvejų pažeidžia namų bendrijų, privačių vartotojų interesus ir teises. Politiko nuomone, kai kurios nuostatos prieštarauja Civiliniam kodeksui ir Konstitucijoje įtvirtintoms normoms.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją