Pasak Krašto apsaugos ministerijos (KAM) Įsigijimų tarnybos viršininko Sigito Dzekunsko, su būsimais duonos tiekėjais - "Kelmės duona" - šiomis dienomis bus pasirašoma tiekimo sutartis.

Bendrovė konkurse įveikė didžiąsias šalies kepyklas bei tiekėjus, tarp kurių - "Vilniaus duona plius", "Klaipėdos duona", "Fazer Gardėsis" ir "Sanitex".

Per metus kariškiams bus patiekta apie 800 tonų duonos ir pyrago gaminių, jų užsakymas sieks apie 1,2 mln. litų ir sudarys apie 40 proc. Kelmės įmonės apyvartos.

Šių metų pradžioje Kelmės kepykla buvo nusiritusi prie bankroto slenksčio, turėjo 380 tūkst. litų skolų. Per mėnesį įmonė iškepdavo apie 300 kepinių.

Bebankrutuojančią kepyklą iš buvusių savininkų nupirko vienas Kelmės fizinis asmuo, kurio finansavimas padėjo prikelti bendrovę. Per pusmetį buvo grąžintos skolos, įsigyta naujo inventoriaus, duonai išvežioti skirtų automobilių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją