Sprendimas priimtas Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus minėto aliejaus mėginius benzo(a)pireno ir švino likučiams nustatyti. Tyrimo rezultatai parodė, kad iš Rusijos importuotame aliejuje benzo(a)pireno (2,5 ± 0,4 µg/kg ir 3,0 ± 0,5 µg/kg) kiekis viršija nustatytą didžiausią leistiną koncentraciją (2,0 µg/kg).

Atsižvelgus į laboratorinių tyrimų išvadas, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atrinko papildomus aliejaus mėginius ir įpareigojo dezodoruotą saulėgrąžų aliejų iš Rusijos įvežusią įmonę UAB „Saulės imperija“ (Vilniaus rajonas, Parudaminio k.) nedelsiant surinkti iš rinkos visą nesaugaus aliejaus partiją, kurios tinkamumo vartoti terminas iki 2012-09-09.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai tęsia tyrimą ir aiškinasi tikslų nesaugios aliejaus partijos kiekį bei išplatinimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją