Šias akcijas nuo 2001 metų valdė "RMC Group" antrinė įmonė "Rugby Holding B.V", rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Po Naujųjų metų sandoris turėtų būti galutinai baigtas, tada naujieji savininkai gali kažką mums pasiūlyti", - sakė "Akmenės cemento" valdybos pirmininkas Simonas Vytis Anužis.

Pasak jo, neseniai vykusiame "Akmenės cemento" valdybos posėdyje jau dalyvavo "Cemex" įgaliotasis asmuo, tačiau jis jokių pasiūlymų nepateikė, o posėdyje buvo svarstomas tik bendrovės kitų metų biudžetas.

Pasak finansų maklerio įmonės "Suprema" direktoriaus Aido Galubicko, pasauliniu mastu vyksta konsolidacija ir nuosavybė tokiose bendrovėse keičiasi, todėl ir šis paketas keliauja iš rankų į rankas, neturėdamas galimybės padidėti ar patekti į lietuvių akcininkų rankas, nes šie nenori už jį mokėti tikrosios vertės.

Likusi dalis "Akmenės cemento" priklauso Lietuvos investuotojams - keturiems fiziniams asmenims.

Minėtu sandoriu "Cemex" taip pat atiteko ir 100 proc. Latvijos cemento gamintojos "Broceni" akcijų. Šią bendrovę sudaro 4 įmonės, o naujasis akcininkas įmonėje taip pat neapibrėžia savo vaidmens.

"Akmenės cementas" dešimties šių metų mėnesių pajamos siekė 90,872 mln. litų - 18 proc. daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, kai jos buvo 76,961 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją