ICC Lietuva direktorius Algimantas Akstinas spaudos konferencijoje teigė, kad planuojama peržiūrėti ir teikti pasiūlymus dėl su autorių teisėmis susijusių šalies įstatymų, taip pat dėl jų įgyvendinimo.

"Falsifikavimo apimtys pasaulyje siekia apie 400 mlrd. JAV dolerių kasmet", - sakė ICC Kovos su falsifikatais biuro vadovas Peteris Lowe.

Jo teigimu, į falsifikavimo veiklą vis daugiau įsitraukia organizuotas nusikalstamumas ir terorizmas, o falsifikavimo ir piratavimo apimtys vis labiau auga. P.Lowe prognozavo, kad ši problema vis labiau augs ir ateityje.

"Visuomenė į tai turi labai įdomų požiūrį. Daugelis jaučiasi visiškai gerai, pirkdami suklastotą laikrodį ar batus, bet visai kitokia žmonių reakcija jų paklausus, ar jie vartotų falsifikuotus vaistus arba ar skristų padirbtu lėktuvu", - sakė P.Lowe.

"Lietuviški produktai kovoja vienas prieš kitą, kuria produktus su labai panašiomis etiketėmis - tarybinė ir tarnybinė daktariška dešra, turguje daugybė klastotų etikečių, Lietuvos alkoholinių gėrimų gamintojai naudoja etiketes, kurios labai panašios į užsienio gėrimų gamintojų", - vardino A. Akstinas.

Jo teigimu, šalyje yra ir legalių, ir nelegalių įmonių, užsiimančiu prekės ženklų ir produktų klastojimu.

Pasaulinės kampanijos prieš falsifikavimą ir piratavimą BASCAP (Business Action To Stop Counterfeiting And Piracy) didžiausia biudžeto dalis - 620 tūkst. eurų (2,14 mln. litų) - bus skirta žiniasklaidos kampanijai. 500 tūkst. eurų (1,726 mln. litų) skiriama darbo grupėms ir konferencijoms.

Asociaciją ICC Lietuva 1994 metais įsteigė įvairios Lietuvos verslo organizacijos ir įmonės. Šiuo metu ji vienija 40 narių ir priklauso pasaulinei Tarptautinių prekybos rūmų (International Chamber of Commerce) organizacijai, kuri dabar dažniau vadinama Pasaulio verslo organizacija (The World Business Organisation).

Daugiau kaip prieš 80 metų įkurta Pasaulio verslo organizacija atstovauja visų pasaulio verslo ir pramonės šakų įmonių bei verslo organizacijų interesams tarptautiniu lygiu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją