Šio renginio mecenatas - verslo konsultacijų kompanija "PricewaterhouseCoopers".

Kandidatų į laureatus atranka vyko daugiau kaip mėnesį, buvo apklausta daugiau kaip 500 didžiųjų šalies įmonių vadovų. Renkant kandidatus atsižvelgiama į kandidatų asmeninius nuopelnus, etines bei moralines verslo kūrimo nuostatas, ilgalaikius rezultatus bei indėlį į visuomenės pažangą.

LJA direktorius Eugenijus Savičius teigė, kad šiai nominacijai buvo pasiūlyti 104 kandidatai, pernai jų buvo 86. Kasmet geriausiais šalies verslininkais būdavo paskelbiami trys žmonės, šiemet daug buvo lygiaverčių kandidatų, todėl Verslo šlovės galerijos vardą pelnė tik du žmonės.

"Kasdieniame savo darbe dirbus su daugybe puikių, atsidavusių žmonių - tai kaip ir visų 3 tūkst. darbuotojų įvertinimas, - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė vienos didžiausios Lietuvoje pieno perdirbimo įmonės valdybos pirmininkas J. Kvaraciejus. - Vadovas yra tam, kad sukurtų sėkmingą koncepciją ir idėją su savo komanda paverstų kūnu".

"Pieno žvaigždžių" koncernas 2003 metais pasiekė 367,625 mln. litų apyvartą ir uždirbo 16,033 mln. litų pelno, o per devynis šių metų mėnesius - atitinkamai 283,396 mln. ir 19,003 mln. litų. Pernai bendrovė investicijoms skyrė 43 mln. litų, per devynis šių metų mėnesius investuota 33 mln. litų. Šių metų rugsėjo pabaigoje "Pieno žvaigždžių" kapitalizacija siekė 265 mln. litų.

"Manau, kad išrinkta laureate ne aš, o "Audimas" ir jo darbuotojai", - sakė bendrovės generalinė direktorė O. Balžekienė.

Pasak jos, didžiausia Baltijos šalyse sporto ir laisvalaikio aprangos gamybos bendrovė tokio vertinimo sulaukė dėl kelių priežasčių - rinkai nuolat pristatomų naujų produktų, investicijų, dalyvavimo labdaros ir kituose projektuose.

"Audimas" 2004 metais tikisi apie 76 mln. litų apyvartos - 4,7 proc. didesnės nei pernai - bei uždirbti 6,5 mln. litų ikimokestinio pelno (25 proc. daugiau), o investicijoms į gamybą skirti 2 mln. litų (67 proc. daugiau).

Šiuo metu bendrovei Baltijos šalyse priklauso 17 "Audimas sportui" parduotuvių, iš jų 13 - Lietuvoje bei po dvi - Latvijoje ir Estijoje. Dabar "Audime" dirba 720 žmonių.

Geriausiais Lietuvos verslininkais nuo 1999 metų buvo paskelbti: "Alnos" generalinis direktorius Valentinas Milaknis, Vilniaus banko valdybos pirmininkas Julius Niedvaras, "Rokiškio sūrio" generalinis direktorius Antanas Trumpa, "Sonex" generalinis direktorius Arūnas Bartusevičius, "Omnitel" įkūrėjas Juozas Kazickas, "Vilniaus Vingio" generalinis direktorius Vaclovas Šleinota, "Utenos trikotažo" generalinė direktorė Nijolė Dumbliauskienė, "Ekrano" generalinis direktorius Eimutis Žvybas, "Hanza Lizingo" generalinis direktorius Giedrius Dusevičius, "Hanner" valdybos pirmininkas Arvydas Avulis, "Švyturio-Utenos alaus" generalinis direktorius Tomas Kučinskas, "Kraft Foods Lietuvos" vadovaujantis direktorius Baltijos regionui Gintaras Rimšelis, "Omnitel" prezidentas Antanas Zabulis, "Libros holdingo" direktorius Tomas Juška ir tarpukario vadybos specialistas Vytautas Andrius Graičiūnas.

Pirmą kartą Verslo šlovės galerijos rinkimai įvyko 1975 metais JAV "Junior Achievement" iniciatyva.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją