Palyginamuoju laikotarpiu bendrovės ikimokestinis pelnas išaugo 52,5 proc. nuo 3,845 mln. iki 5,864 mln. litų.

Šiemet "Audimas" eksportavo gaminių už 48,691 mln. litų - 4,2 proc. daugiau nei pernai per dešimt mėnesių, o pardavimai užsienio rinkose sudarė 79,7 proc. visos apyvartos.

"Eksportas didėja dėl augančios darbuotojų kompetencijos, - sakė "Audimo" generalinė direktorė Ona Balžekienė. - Kasmet didiname investicijas į gamybos organizavimą ir vadybos gerinimą".

Per dešimt 2004 mėnesių bendrovė investicijoms į gamybą skyrė 1,455 mln. litų, pernai tuo pat metu - 0,829 mln. litų.

Vien investicijoms į prekės ženklų "Audimas" ir "orange Virus" įvaizdį šiemet sieks per 1,1 mln. litų.

Šių metų spalio 15 dieną Švedijos koncerno "Ikea" kokybės reikalavimų gyvendinimas "Audime" buvo vertintas I-WAY sertifikatu. Šis koncernas, kaip ir "Nike", yra vienas iš Kauno bendrovės gaminamos produkcijos užsakovų. Be to, bendrovė surado naujų partnerių Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Iš viso "Audimas" Baltijos šalyse turi 17 "Audimas sportui" parduotuvių, iš jų 13 - Lietuvoje bei po dvi - Latvijoje ir Estijoje.

Planuojama, kad per visus 2004 metus "Audimo" apyvarta sieks apie 76 mln. litų - 4,7 proc. daugiau nei pernai, bus uždirbta 6,5 mln. litų ikimokestinio pelno (25 proc. daugiau), o investicijos į gamybą sieks 2 mln. litų (67 proc. daugiau).

Kontrolinį "Audimo" akcijų paketą valdo įmonės vadovybė - O. Balžekienė, Rimvydas Povilaitis ir Arvydas Povilaitis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją