Planuojama, kad 2005 metais "Eurovaistinių" tinklo preliminari apyvarta (su pridėtinės vertės mokesčiu) Lietuvoje sieks 350 mln. litų, Latvijoje ir Čekijoje - po 40 mln. litų, Estijoje - 7 mln. litų.

Preliminariai planuojama, kad kitų metų pabaigoje Lietuvoje "Eurovaistinių" tinklui priklausys 197 vaistinės (šių metų lapkričio pabaigoje jų buvo 161), Latvijoje - 34 vaistinės (dabar - 24), Estijoje - 9 (dabar - 3), Čekijoje - 23 (dabar - 2).

"Toks strateginis planas - stiprinti pozicijas esamose rinkose - buvo ir šių metų pradžioje, - sakė "Eurofarmacijos vaistinių" direktorius Renatas Vaitkevičius. - Šios rinkos, kurios yra visiškai skirtingos, buvo pasirinktos atlikus tyrimą".

Pasak jo, šalyse, kuriose dirba bendrovė, pastebima tendencija, kad įstatymai tampa liberalesni ir suteikia daugiau galimybių verslui.

Didžiausio Lietuvos mažmeninės prekybos tinklo "VP Market" savininkų valdoma "Eurofarmacijos vaistinė" Slovakijoje yra įkūrusi antrinę bendrovę. Šioje rinkoje taip pat numatoma sukurti vaistinių tinklą, tačiau kol kas apie konkrečius planus nekalbama.

"Eurovaistinių" tinklo apyvarta dėl tinklo plėtros ir sėkmingos kainų politikos per vienuolika šių metų mėnesių siekė 294,7 mln. litų - 2 kartus didesnė nei pernai tuo pačiu metu (147,33 mln. litų).

Pardavimai Lietuvoje sausį-lapkritį išaugo taip pat 2 kartus - nuo 134,14 mln. iki 266,34 mln. litų, o Latvijoje - 2,2 karto nuo 13,19 mln. iki 28,36 mln. litų.

Šiemet "Eurovaistinių" tinklas Lietuvoje planuoja 300 mln. litų, o Latvijoje - 30 mln. litų apyvartą. Planuojamos apyvartos Estijoje ir Čekijoje nebuvo skelbtos.

Iš viso šiemet Lietuvoje bei Latvijoje atidarytos ar įsigytos 47 vaistinės, o jų skaičius lapkričio pabaigoje siekė 185. 2004 metų pabaigoje "Eurofarmacijos vaistinės" planuoja turėti 167 vaistines Lietuvoje bei 24 vaistines Latvijoje.

Tinklui priklausančiose vaistinėse Lietuvoje ir Latvijoje lapkričio pabaigoje dirbo 1,42 tūkst. žmonių, iš jų beveik 1,27 tūkst. darbuotojų - Lietuvoje.

"VP Market" akcininkai yra Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Julius Numavičius ir Vladas Numavičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją