"Mes nenorime žeminti Graikijos žmonių. Už pertvarkymą atsakingas Komisijos narys turėtų būti teigiamas pareigūnas, o ne tas, kuris Graikijai priekaištautų", - atsakydamas į Parlamento narių klausimus sakė J. C. Junckeris.

Parlamento nariai J. C. Junckeriui priminė Graikijos pasipiktinimą Vokietijos idėja paskirti specialų už biudžetą atsakingą Komisijos narį.

"Graikijos atvejis unikalus", - pažymėjo J. C. Junckeris ir pridūrė, kad tai precedento neturintis atvejis, kai monetarinės sąjungos narė "nukrypsta" nuo bendrų taisyklių ir negali nuvertinti savo valiutos, kad sušvelnintų ekonominį nuosmukį.

"Pati Graikijos ekonomikos struktūra yra kitokia nei kitų euro zonos valstybių. Graikijos išorinė prekyba yra labai įvairi ir nelabai susijusi su kitomis euro zonos ekonomikomis. Todėl aš prašau paskirti tokį Komisijos narį, kuris būtų atsakingas tik už Graikijos reikalus", - kalbėjo J. C. Junckeris.

Tačiau jo siūlymas pritarimo nesulaukė.

"Naują Graikijai skirtą ekonominę programą įgyvendins Graikijos vyriausybė ir šiame procese mes priimsime Europos Komisijos paramą. To pakanka", - spaudos konferencijos Briuselyje metu sakė Graikijos premjeras Lukas Papademos.

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso pabrėžė, kad dėl naujos finansinės paramos programos Graikijai Komisijos narių ir valstybių narių atstovų dėmesys Graikijai ir taip padidėjo.

Savo ruožtu L. Papademos taip pat pareiškė, kad pasitikėjimo jo šalimi stygius grindžiamas klaidinga prielaida.

"Per pastaruosius dvejus metus savo pirminį deficitą sumažinome 8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP)", - sakė jis ir pridūrė, kad Graikijos žmonės turėjo labai aukotis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją