Aprangos ir tekstilės pramonės įmonių grupėje aukso medalį pelnė bendrovės "Linas" ir "Audėjas", farmacijos ir chemijos pramonėje - "Achema" ir "Naujoji Ringuva", statybos pramonėje - Kauno ketaus liejykla, Kauno energetikos remontas, "Megrame medis" ir parodų centras "Litexpo", statybos šakoje - "Montuotojas", "Panevėžio statybos trestas", "Constructus", "Jungtinės pajėgos".

Mašinų ir prietaisų bei elektronikos pramonėje aukso medaliu buvo įvertinta bendrovių "Vilniaus Vingis", "Atrama" ir "Ekranas" produkcija, aplinkosauginės įrangos ir technologijos pramonės šakoje - "Vilniaus vandenys", informacinių technologijų ir komunikacijų - "Merakas".

Pieno ir pieno produktų gamybos sektoriuje produkcija aukso medaliais buvo įvertintos ir nugalėtojomis paskelbtos bendrovės "Pieno žvaigždės", "Rokiškio sūris", "Vilkyškių pieninė", "Panevėžio pienas", mėsos ir mėsos gaminių gamybos sektoriuje - "Biovela" (trys aukso medaliai), "Vilniaus mėsa" (2 medaliai), "Utenos mėsa", "Grimeda", "Tauragės maistas", "Samsonas" ir "Rovisa", alaus ir nealkoholinių gėrimų gamybos sektoriuje - "Birštono mineraliniai vandenys ir Ko", "Švyturys-Utenos alus".

Aukso medaliu buvo įvertintos "Vilniaus mėsos" vieno kąsnio vytintos dešrelės "Tip top" bei vaikiškas "Nykštukų" paštetas.

Maisto pramonės sektoriuje aukso medalį pelnė bendrovių "Vilniaus duona plius", "Fazer gardėsis", "Jubarko duona", "Kauno duona", Nemuno kraštas", "Alkana", "Rūta", "Kraitenė", "Stumbras", "Alita" (du medaliai), "Itaina" ir "Lietuviškas midus" gaminiai.

"Alitos" aukso medaliu buvo vertinti du produktai - degtinė "Premium gera apple" bei brendis "Alita".

Medienos perdirbimo, popieriaus ir baldų pramonėje aukso medaliu apdovanota bendrovių "Klaipėdos baldai", "Grafų baldai", "Gurda", "Dastra" ir "Softimus" produkcija.

Konkursą "Lietuvos metų gaminys 2004" rengia Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) ir Ūkio ministerija.

Šiemet geriausio metų gaminio konkursui savo produktus pristatė 94 įmonės, pateikusios 132 gaminius, sąlyginai priskirtus dešimčiai pramonės šakų. Pernai konkursui savo produktus pristatė 105 įmonės, pateikusios 144 gaminius.

Šiemetiniame konkurse tradiciškai gausiai atstovaujama maisto pramonei - 31 įmonė pateikė 60 gaminių, 11 gaminių konkursui pateikė medienos perdirbimo, baldų ir popieriaus pramonės, 17 - statybos pramonės, 7 - mašinų ir prietaisų pramonės, 2 - elektronikos ir elektrotechnikos pramonės, 2 - informacinių technologijų ir komunikacijų sričių įmonės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją