Manhetene įsikūrusio JAV apygardos teismo nutartis reiškia, kad komplekso nuomininkas L.Silversteinas iš devynių draudimo kompanijų gali gauti dvigubai didesnę draudimo sumą, kurią ketina panaudoti naujoms statyboms finansuoti.

L.Silversteinas, išsinuomojęs patalpas Pasaulio prekybos centre likus vos šešioms savaitėms iki centro griūties 2001 metų rugsėjo 11 dieną, teigė esąs "nudžiugintas" tokio teismo sprendimo. Savo ruožtu viena iš draudimo kompanijų - "Allianz" teigia esanti "nusivylusi" ir ketina apskųsti tokią teismo nutartį, jei to prireiks.

Teisme L.Silversteinas reikalavo, kad draudimo kompanijos jam išmokėtų ne 3,5, o 7 mlrd. JAV dolerių, nes 2001 metų rugsėjo 11 dienos teroristų išpuoliai yra du, o ne vienas įvykis.

Tačiau net laimėjęs bylą verslininkas gali tikėtis tik mažiau nei 5 mlrd. JAV dolerių, be to, tam dar turi pritarti speciali vertinimo komisija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją