„Yra tokios kalbos, manau, kad jos labai realios“, - apie galimybę, kad PVM kiltų nuo dabartinių 21 proc. iki 23 proc., Lietuvos pramonininkų konfederacijos posėdyje antradienį sakė ji.

Rūta Bilkštytė
Mokesčių specialistės nuomone, tokiu atveju, siekiant apsaugoti mažiausiai uždirbančiuosius, būtų galima svarstyti 5x5x5 taisyklę – penkių svarbiausių kategorijų 5 maisto produktams taikyti 5 proc. PVM lengvatinį tarifą.

„Tarkim, penkiems pieno, grūdų ir t.t. produktams (...) Turėtų būti labai aiškiai nustatytas tarifas“, - sakė ji.

R. Bilkšytės teigimu, Lietuvoje maisto produktams taikomas PVM – vienas aukščiausių ES.
Šiuo metu galioja lengvatinis PVM tarifas šilumos energijai, vaistams, knygoms. Nuo šių metų pradžios panaikintos lengvatos viešbučiams ir apgyvendinimo verslui.

DELFI primena, kad Valstybės kontrolė yra neigiamai įvertinusi PVM lengvatų taikymą. Pasak auditorių, papildomos lengvatos vartotojų nepasiekia, o didina pardavėjų pelnus.

Savo ruožtu, finansų ministrė Ingrida Šimonytė metų pradžioje  yra užsiminusi, kad nedėkingai pasikeitus ekonominėms aplinkybėms, gali tekti koreguoti biudžetą, dėl ko gali tekti koreguoti ir biudžeto pajamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)