"Šių lėšų skyrimui balandį dar turi pritarti TVF direktorių taryba, Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų ministrų (ECOFIN) taryba ir euro grupė", - praneša "RIA Novosti" cituodama dokumento tekstą.

Susidūrusi su didžiulėmis problemomis bankininkystės sektoriuje, Portugalija 2011 m. balandžio pradžioje kreipėsi dėl finansinės paramos į tarptautinius kreditorius. 2011 m. gegužę ES šalių finansų ministrai pritarė sprendimui skirti Portugalijai 78 mlrd. eurų paramą. Du trečdalius šios sumos (52 mlrd. eurų) skiria ES, o vieną trečdalį (26 mlrd. eurų) - TVF. Mainais į ES ir TVF paramą, kuri bus teikiama šaliai trejus metus, Portugalijos vyriausybė įsipareigojo sumažinti šalies biudžeto deficitą nuo 9,8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) 2010 m. iki 5,9 proc. BVP iki 2011 m. pabaigos.

Lisabona pagal praėjusių metų gegužę pasiektus susitarimus jau gavo apie 40 mlrd. iš 78 mlrd. eurų finansinės paramos iš Europos Sąjungos (ES) ir TVF.

Šalis 2012-213 metais turi sutaupyti 1 mlrd. eurų, reorganizuodama valstybės valdymo sferą. Prognozuojama, kad nuo 2012 iki 2014 m. dirbančių šiame sektoriuje skaičius kasmet sumažės po 1-2 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją