Pirmadienį jis buvo apdovanotas Prezidentūroje surengtoje ceremonijoje.

Dalia Grybauskaitė
1994-aisiais tapęs namelius ant ratų gaminusios įmonės bankroto administratoriumi, Raimundas Petrauskas surado vokiečių investuotojus, kurie bankrutuojančią įmonę įsigijo. Vadovo dėka ši įmonė tapo modernia gamykla, kuri, atlaikiusi 2009-ųjų krizę, pernai gavo beveik 35 milijonus litų grynojo pelno.

„Šitos įmonės darbuotojų atlyginimas yra per 4 tūkst. Lt – čia Lietuvoj yra neregėtas dalykas. Antra, šita įmonė yra socialiai atsakinga. Ji yra regione ir tai yra keli šimtai darbo vietų, o tai Panevėžiui labai svarbu. Juk ten numirė „Ekranas“, kitos įmonės vegetuoja, o jie klesti“, – sako žurnalo „Veidas“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Sarafinas.

Už šiuos pasiekimus bendrovės vadovas dėkingas savo kolektyvui.

„Manau, kad ar pakilimas, ar nuosmukis – labai svarbu būti atviru ir sakyti tiesą savo darbuotojams, būti sąžiningu su darbuotojais. Jie taip pat supranta, kai yra gerai, kai yra blogai, jie lygiai taip pat pergyvena dėl savo įmonės. Todėl jie irgi atsidavę savo darbui“, – tvirtina R. Petrauskas, „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius.

Komisijai vertinti iš viso buvo pateikta 18-os pažangių Lietuvos įmonių vadovų kandidatūros.