Pirmadienį dėl antrosios finansinės paramos programos balsuos Vokietijos parlamentas.

Šeštadienį naujienų agentūros "Al Jazeera" paklaustas, ar yra tikras, jog Graikijai neprireiks trečio paskolų paketo, J. C. Junckeris atsakė, kad "tokios galimybės negalima atmesti, nors dabar nereikėtų daryti prielaidos, kad prireiks ir trečios programos. Praėjusį antradienį Briuselyje aiškiai leidome suprasti, kad esame pasiruošę remti Graikiją pasibaigus šiai programai, tačiau turiu gerų priežasčių manyti, kad dabar neturėtume diskutuoti dėl galimos trečios programos. Dabar turėtume įgyvendinti antrąją".

J. C. Junckeris taip pat atmetė spekuliacijas, esą, nepaisant naujos 130 mlrd. eurų programos, Graikijos bankrotas yra neišvengiamas:

"Neįsivaizduoju, kaip Graikija galėtų bankrutuoti".

Diena anksčiau W. Schaeuble taip pat leido suprasti, kad trečiasis Graikijos gelbėjimas gali būti neišvengiamas. Tai paaiškėjo nutekinus ir paskelbus konfidencialią jo žinutę parlamento nariams.

"Nėra jokių garantijų, kad mūsų pasirinktas kelias atves į sėkmę, ir tai tikriausiai nebus paskutinis kartas, kai Bundestagas turės svarstyti finansinės paramos Graikijai klausimą", - kolegoms sakė W. Schaeuble.

Skeptiškai Graikijos gelbėjimą vertinančios Vokietijos krikščionių socialinės sąjungos nariai teigia, kad euro zona turėtų pasiūlyti Graikijai "sandorį, kurio ji negalės atsisakyti", kad šalis paliktų bendros valiutos sąjungą.

"Graikijos galimybės atsigauti ir padidinti konkurencingumą tikrai yra didesnės už Europos pinigų sąjungos ribų", - mano vidaus reikalų ministras Hansas-Peteris Friedrichas.

Vokietijos dienraščio "Bild" atliktos apklausos rezultatai atskleidė, kad 60 proc. vokiečių yra prieš tolesnį lėšų skyrimą Graikijai. Tas pats dienraštis praėjusią savaitę publikavo straipsnį, kuriame teigiama, kad Graikiją reiktų išmesti iš euro zonos, nes jos gyventojai nėra pakankamai dėkingi už užsienio paramą.

Graikijos vyriausybė savo įvaizdį užsienyje stengiasi pagerinti su nauja žiniasklaidos kampanija "Graikija keičiasi", kuri užsieniečius informuoja apie visas priemones ir naujausius ekonomikos duomenis, liudijančius Graikijos žmonių aukas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją