Moteris tapo kontrolinio „Achemos grupės“ akcijų paketo valdytoja po bendrovės prezidento B. Lubio mirties praėjusių metų spalį.

Kaip teigiama pranešime, „koncerno valdyba bus sudaryta iš nepriklausomų patyrusių Lietuvos ir užsienio verslo profesionalų. Ji suformuluos naują „Achemos grupės“ strategiją, kurią bendromis jėgomis įgyvendins grupės prezidentas ir jo paskirta komanda. Koncerno valdyba ir vadovybė taikys geriausią korporatyvinio valdymo praktiką."

Ji kreipiasi į kitus koncerno akcininkus, kviesdama juos vieningai paremti valdybos sudarymą.

„Ateityje ją matau kaip dar stipresnę tarptautinę kompaniją, turinčią gilias šaknis Lietuvoje. „Achemos grupė“ didins savo konkurencinį pranašumą, siekdama tapti tarptautinėse rinkose lyderiaujančia lietuviško kapitalo bendrove”, vizija dėsto L.Lubienė.

Pasak jos, „Achemos grupė“ sieks būti socialiai atsakinga bendrove tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse, kuriose vykdo savo veiklą. „Achemos grupė“ patvirtins bendrovės socialinės atsakomybės kodeksą, kartu tęsdama labdaros tradicijas, kurias pradėjo mano velionis vyras. Sieksime iš Lietuvos mokyklų ir universitetų į grupės įmones pritraukti talentingų jaunų žmonių. Taip pat remsime švietimą ir kultūrą”.

Procesas užbaigtas

Penktadienį vykusioje konferencijoje "Achemos grupės” viceprezidentas Arūnas Laurinaitis nurodė, kad L.Lubienė valdo kontrolinį akcijų paketą.

„Akcijų paveldėjimo procesas yra užbaigtas, nauji akcininkai jau yra žinomi“, - sakė "Achemos grupės” viceprezidentas Arūnas Laurinaitis.

Jis patvirtino, kad Bronislovo Lubio našlė L. Lubienė valdo kontrolinį akcijų paketą, o visi kiti akcininkai bus paskelbti, kai „Registrų centras“ „užregistruos ir praneš“.

Primename, kad L.Lubienės vardu sausio pradžioje įregistruota 31 proc. „Achemos grupė“ grupės akcijų. Iš viso B.Lubys valdė 62 proc. įmonės akcijų.

Algirdui Ivanauskui, Juozui Jurgaičiui, Česlovui Skiedrai priklauso po 2 proc. akcijų, Adomui Žadeikai – 0,5 proc., Eduardui Plauškai – maždaug 2,33 proc. akcijų, Armantui Gintautui ir Tautvydui Misiūnui – po 1 proc., Marijai Kaminskienei ir Jonui Sirvydžiui – po 7 proc. Faustui Kriaučioniui – 4, Arūnui Laurinaičiui – 4,75 proc., Rimantui Rėklaičiui – 4,4 proc. koncerno akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)