Nacionalinė vertybinių popierių birža pranešė, kad VLPFK valdomas Klaipėdos medienos drožlių plokštes gaminančios įmonės akcijų paketas sumažėjo nuo 54,36 iki 16,16 procento.

Tačiau, kaip BNS pranešė įmonei atstovaujančios viešųjų ryšių bendrovės "Publicum" direktorius Ričardas Jarmalavičius, 38,2 proc. Klaipėdos įmonės akcijų parduota korporacijos vadovams kaip fiziniams asmenims. Dabar korporacija ir su ja susiję fiziniai asmenys valdo 77,72 porc. "Klaipėdos medienos" akcijų.

VLPFK per "Klaipėdos medieną", be 100 proc. "Girių bizono" akcijų, dar valdo 97,1 proc. baldų įmonės "Rietavo baldai" bei 100 proc. bendrovės "Sakuona", gaminančios detales iš klijuotos faneros, akcijų. Per akcijų paketus iš viso korporacija valdo daugiau kaip 30 medienos pramonės, statybos ir statybinių medžiagų, uosto krovos darbų, energetikos bendrovių, kitų paslaugų įmonių.

Šiemet "Klaipėdos mediena" planuoja pasiekti 97,2 mln. litų apyvartą ir uždirbti apie 4 mln. litų grynojo pelno. Neseniai bendrovė su Švedijos baldų prekybos korporacija "Ikea" sutarė į trijų naujų baldų fabrikų statybą kartu per kelerius metus investuoti daugiau kaip 70 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją