„Mūsų leidyklos išleido panašiai knygų kaip pernai, tiražai taip pat yra panašūs, tad, manau, kad 2011-ieji buvo stabilizacijos metai“, – pasidžiaugia Arvydas Andrijauskas, leidyklos „Alma littera“ generalinis direktorius, įmonės „Šviesa“ valdybos pirmininkas.

Jis skaičiuoja, kad įmonių grupės pardavimai pernai buvo apie 8 proc. geresni nei 2010 m. ir pasiekė 107,1 mln. Lt.

Statistikos, kaip leidėjams atrodė praėję metai, dar nėra, tačiau Aida Dobkevičiūtė-Džiovėnienė, Lietuvos leidėjų asociacijos vykdomoji direktorė, taip spėja, kad pernai išleistų knygų pavadinimų neturėtų būti mažiau nei ankstesniais metais. „Tikiuosi, kad buvo išleista tiek pat ar šiek tiek daugiau. 2011 metų pabaigoje iš tiesų leidėjai išleido nemažai naujų knygų“, – viliasi ji.

Ji įsitikinusi, kad knygų leidykla, kaip verslas, artimiausiu metu turės keistis ir ieškoti naujų būtų dirbti pelningai. Jau dabar pastebima, kad keičiasi ir knygos, ieškoma naujų sprendimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją