"Ekologijos ir komunalinių paslaugų verslas yra viena iš strateginių mūsų grupės veiklos sričių. Todėl, nusprendę kryptingai plėsti savo veiklą šioje srityje, nusprendėme įsigyti ir komunalinių atliekų tvarkymo verslu užsiimančią bendrovę", - "Rubicon group" valdybos narys sakė Remigijus Lapinskas.

"Vienituro" konsoliduota apyvarta 2003 metais siekė 6,7 mln. litų, konsoliduotas grynasis pelnas - 495 tūkst. litų, pranešė "Rubicon group".

Teigiama, kad "Vienituras" šiuo metu užima apie 15 proc. mišrių komunalinių atliekų surinkimo rinkos ir apie 30 proc. statybos ir griovimo atliekų surinkimo rinkos Vilniaus mieste.

"Rubicon group" Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Nerijus Mikalajūnas Eltai teigė, kad bendrovė perka kontrolinį "Vienituro" akcijų paketą, sandorio suma neskelbiama.

"Rubicon group" taip pat priklauso ir šių metų pradžioje pradėjusi veikti statybos ir griovimo atliekų priėmimo ir perdirbimo aikštelė, kurią valdo grupės įmonė "Aviridis".

Lietuvos fizinių asmenų valdoma "Rubicon group" per tris šių metų ketvirčius uždirbo 16,33 mln. litų ikimokestinio pelno - 36,7 proc. daugiau nei tuo pačiu 2003-iųjų laikotarpiu (11,95 mln. litų).

Bendri "Rubicon group" priklausančių įmonių pardavimai šių metų sausį-rugsėjį buvo 198 mln. litų - 55,9 proc. didesni nei per tris 2003-iųjų ketvirčius (127 mln. litų), pranešė bendrovė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją