„Mes siūlome Užgavėnių blynų, kurie bus ne tik „Forto dvaruose“, bet ir restoranuose „Fortas“. Tai nedidelis pasiūlymas dviems dienoms, pirmadieniui ir antradieniui, - skirtingi blynai su skirtingais padažais ar uogienėmis. Restoranai „Fortas“ turi nuolatinių svečių, kurie pas mus jaučiasi kaip namie, tai nuolatiniai svečiai jau ir savaitgalį išsiprašė ir gavo blynų.“- aiškina restorano grupės „Fortas“ marketingo vadovas Kęstutis Markevičius.

Pasak jo, anksčiau Užgavėnių blynai nuolat būdavo „Forto dvaruose“, o „Forto“ restoranuose tokia tradicija nebuvo susiformavusi, tačiau dabar nuspręsta, kad blynai bus ne tik lietuviško maisto kavinėse.

„Mes nusprendėme, kad ir „Fortuose“ reikia palaikyti šį pasiūlymą ir mūsų svečius pamaloninti nacionaline virtuve ir jos patiekalais“, - sako K. Markevičius, paaiškinantis, jog blynai yra simbolinis pasiūlymas, kuris nepakeičia įprasto meniu.

Užgavėnėms ruošiasi ir kiti maitinimo paslaugų tinklai: „Mes antradienį „Čili picose“ ir „Čili kaimuose“ pristatysime specialų keturių blynų pasiūlymą, tai yra sklindžių, bulvinių ir kitų blynų, - teigia "Čili Holdings" Reklamos ir komunikacijos vadovė Danutė Lašaitė. - Tokius pasiūlymus pateikiame kasmet, nes ir išvežimui daug užsisakoma, ypač į biurus.“

Blyninėms – profesinė šventė

Keturias blynines sostinėje vienijanti „Gusto blyninė“ Užgavėnes vadina profesine švente ir sako, jog tai – didžiausias darbymetis metuose.

„Be abejo, ruošiamės – gauname daug išankstinių užsakymų iš įmonių. Užgavėnės yra mūsų profesinė šventė, darbymetis. Aišku, yra kitos metų šventės, Velykos, Kalėdos, bet būtent blynų diena, blynų šventė, yra, ko gero, pagrindinė diena mums“, - pasakoja blyninės komercijos direktorė Žaneta Labanauskienė.

Blyninės skaičiavimais, paprastą dieną keturi „Gusto blyninės“ padaliniai iškepa apie 1 tūkst. blynų, o per Užgavėnes šis kiekis išauga iki 4 tūkst. ir daugiau.

„Personalas dirba pilnu pajėgumu, nes gamybos kiekiai kiti, tad įtraukiame visus, kad nepritrūktume darbo jėgos. - sako ji. - Būna, kad kai kas pažymi tą dieną iš anksto ar diena vėliau, bet tai yra tikrai vienetai, o didžioji dalis blynų nori būtent Užgavėnių dieną.“

Tačiau ne visi kavinių ir picerijų tinklai minės Užgavėnes – esą tam sunku perorientuoti gamybos procesą.

„Blynų neturime, kas galbūt artimiausia būtų mūsų blynui, tai pica – galima sakyti, kad tai šiuolaikiškas blynas. Bet to tradicinio, Užgavėnių blyno, mes nekepame ir technologiškai būtų sunku vienai dienai perorganizuoti gamybą, kad keptume blynus“, - paaiškina „Pizza Jazz“ regiono vadovė Kristina Belopetravičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją