Šarūnas Šiugžda
„Dalykas kurio mes labiausiai ieškome, aišku yra verslo idėja ir komanda. Šitas dalykas yra pats sudėtingiausias ir labiausiai laiko ir energijos reikalaujantis elementas. Dažnai yra įmonių tikrai su geru produktu, lyg tai ir gera perspektyva, ir augimas gali būti, bet akcininkai, vadovai yra tokie, su kuriais iš tikrųjų būtų ar tai neįmanoma, arba labai sudėtinga dirbti ir tokios įmonės nepatenka, negali patekti į mūsų akiratį, nes tiesiog negalėtume investicijos sudaryti“, - aiškina "Litcapital" įkūrėjas bei vadovaujantis partneris ir Lietuvos rizikos kapitalo asociacijos valdybos pirmininkas Šarūnas Šiugžda.

„LitCapital“ yra rizikos kapitalo fondas, kurio dydis – 20 mln. EUR (apie 69 mln. Lt). Fondas investuoja į privačių įmonių plėtrą ir vėliau įmonės įgytą vertę atgauna pardavęs valdomas akcijas.

Kapitalo rizikos bendrovės „SEB Venture Capital“ generalinis direktorius Andrejus Boicovas laikosi analogiškos nuomonės.

Andrejus Boicovas
„Laiko, kurį mes skiriame analizei, vadovų vertinimui reikia žymiai daugiau. - sako jis. - Jeigu pasižiūrėti, Lietuvoje yra labai daug įmonių, turbūt daugiau nei 95 procentai, kur pagrindinis žmogus yra akcininkas ir pagrindinis vadovas, o visi kiti jam padeda įgyvendinti jo mintis. Mums ideali įmonė, kai trys – penki žmonės dirba kaip vienas, įmonės lygmenyje.“

Jis paaiškina, jog taip tikimasi užsitikrinti, jog įmonės veikla nėra priklausoma nuo vieno asmens ir investuotojams nereikės dirbti už vadovą.

„Ko fondai nori mažiausiai, tai dirbti už vadovus, - sako A. Boicovas. - Ieškome bendrovių, kurios turi didelį augimo potencialą ir gerą vadovybę.“

„SEB Venture Capital“ Skandinavijos ir Baltijos šalyse investuoja 300 mln. EUR (1,036 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją