"Microsoft" gerbiamiausių bendrovių sąraše užėmė antrąją, o "Toyota" - trečiąją vietą, pranešė "PricewaterhouseCoopers" atstovybė Lietuvoje.

B.Gatesas jau trečiąkart iš eilės pirmauja tarp verslo vadovų. Antrą vietą šiemet užėmė buvęs "General Electric" valdybos pirmininkas Jackas Welchas, trečią -"Nissan" vadovas Carlosas Ghosnas.

Įmonių sąrašo dešimtuke - vien JAV kompanijos ir Japonijos "Toyota". Penkiasdešimties pasaulio gerbiamiausių įmonių sąraše yra po šešias Vokietijos bei Didžiosios Britanijos bendroves.

Įmonių vadovų ir fondų valdytojų nuomone, labiausiai inovacijas diegiančios kompanijos yra "Microsoft", "Dell", "Nokia", "Apple", "SonyEricsson", "General Electric" ir IBM.

Gerbiamiausių verslo vadovų dešimtuke dar yra Fujio Mitarai iš "Canon", Samas Palmisano iš IBM, Donaldas Trumpas, Luca di Montezemolo iš "Ferrari", Leifas Johanssonas iš "Volvo", Larry Ellisonas iš "Oracle", Francois-Henri Pinault iš "Pinault Printemps Redoute PPR" ir "easyJet" įkūrėjas Stelios Haji-Ioannou.

Septintą kartą surengtoje pasaulinėje apklausoje dalyvavo beveik 1 tūkst. įmonių vadovų iš 25 šalių, taip pat fondų valdytojai, nevyriausybinių organizacijų ir žiniasklaidos atstovai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją