Kaip „Verslo žinioms” aiškina Povilas Variakojis, "Headex" regiono vadovas, projekto esmė - surinkti darbo neturinčius ir emigruoti susirengusius žmones, juos apmokyti ir įdarbinti.

"Pavyzdžiui, šiuo metu tiek Lietuvos mėsos perdirbimo įmonėse, tiek Vakarų Europoje yra mėsos išpjaustytojų stygius. Parengtus tokius specialistus galime porai mėnesių įdarbinti Lietuvoje, o kitus porą mėnesių – mėsos perdirbimo įmonėje Nyderlanduose. Su keliomis vietos ir olandų bendrovėmis dėl to jau esame susitarę. Taip žmonės neemigruotų, bet galėtų užsidirbti daugiau", – pabrėžia vienas iš "Headex" vadovų.

Projektas jau prasidėjo ir norintieji mokytis jau renkami – iš pradžių planuojama parengti apie 20 mėsos išpjaustytojų, vėliau jų skaičius gali augti iki 60 ir dar daugiau.

Antra specialistų komanda, kuri bus renkama darbui tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, yra elektrinio krautuvo vairuotojai. Svarstoma galimybė suburti suvirintojų ar kai kurių statybos profesijų grupes.

Mokslas nebus visai nemokamas. Pusę išlaidų padengs bendrovė, kitą pusę – asmuo. Pasak Po.Variakojo, taip žmogus bus labiau suinteresuotas kvalifikacijos kėlimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)