Šiame "Girių bizono" projekte dalyvauja dar dvi bendrovės - investicijų bendrovės "Invalda" valdomi "Vilniaus baldai" bei Baltijos baldų grupė, kuria priklauso 5 medienos perdirbimo ir baldų gamybos įmonės.

Bendrovės "Vakarų medienos grupė" (VMG), kuriai priklauso "Girių bizonas", generalinis direktorius Nerijus Tilindis Eltai sakė, kad Kazlų Rūdos bendrovė yra užregistravusi naują 30 mln. litų vertės emisiją, kurią lygiomis dalimis išpirks visi numatomo įgyvendinti projekto partneriai. Jis taip pat teigė, kad bendrovė atvira ir kitiems investuotojams.

Dar dalį lėšų "Girių bizono" teritorijoje numatytam pastatyti naujam baldų plokščių gamybos fabrikui bus skolinamasi iš bankų.

"Kai tik gausime paramą, prasidės konkursų skelbimas ir kiti darbai, o statybos prasidės jau kitąmet", - sakė N. Tilindis.

Skirti tokio dydžio ES paramą "Girių bizonui" antradienį nutarė Ūkio ministerijoje įvykęs verslo projektų atrankos komitetas. Galutinį sprendimą dėl paramos skyrimo turės priimti Ūkio ministerija, o po sprendimo priėmimo su paramos gavėjais per mėnesį turėtų būti pasirašytos paramos teikimo sutartys ir pradėti įgyvendinti projektai.

Naujas fabrikas, anot N. Tilindžio, "Girių bizono" teritorijoje realiai bandomąją produkciją pradėtų gaminti maždaug po pusantrų metų.

Naujos linijos pajėgumai fabrike siektų apie 300-350 tūkst. kubinių metrų per metus, o esant poreikiui gamybą būtų galima padidinti dar apie 100-150 tūkst. kubinių metrų produkcijos. Senosios linijos "Girių bizone" planuojama taip pat neuždaryti.

Baldų plokščių gamybos fabrike dirbtų apie 100-150 žmonių.

"Naujasis fabrikas skirtas baldų pramonės konkurencingumui didinti, - sakė N.Tilindis. - Be to, jau turime panašių projektų įgyvendinimo patirtį".

Šiuo metu Lietuvoje yra du VMG priklausantys baldų plokščių gamybos fabrikai - "Girių bizone" bei "Klaipėdos medienoje", kurių gamybos pajėgumai siekia atitinkamai apie 140 tūkst. ir 120 tūkst. kubinių metrų per metus.

"Klaipėdos medienos" teritorijoje nuo pernai veikia baldų fabrikas, visą produkciją tiekiantis Švedijos baldų ir interjero reikmenų prekybos koncernui "Ikea". Į šį fabriką investuota apie 27 mln. litų.

Be to, kitų metų sausį "Girių bizone" pradės veikti naujas korpusinių baldų fabrikas, kurio didžiąją dalį produkcijos taip pat nupirks Švedijos koncernas. Investicijos į pastarąjį fabriką siekė apie 40 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją