Turtingiausių Lietuvos verslininkų sąraše D. Kreivys 36-37 vietomis dalijasi su „Lytagros“ įmonių grupės akcininku Adomu Balsiu.

Pernykščiame „Ekonomika.lt“ šimtuke tuometis ūkio ministras figūravo su 170 mln. Lt turtu. Šiemet, kaip ir prieš metus, didžiausiu politiko turtu nurodomas jo šeimos iš dalies valdomas prekybos tinklas „Moki-veži“.

„Buvusio ūkio ministro D. Kreivio šeimai priklauso apie 40 proc. apdailos ir statybinių medžiagų sistemos „Moki-veži“ akcijų. Šiai prekybos sistemai priklauso 23 prekybos centrai ir parduotuvės. Praėjusių metų viduryje „Moki-veži“ Panevėžyje atidarė naują prekybos centrą. Investicijos į jį siekė apie 12 mln. Lt“, - eksministro turtus skaičiuoja savaitraštis.

D.Kreivys: ligonių rašinių nekomentuoju

Pats D. Kreivys savo turto deklaracijoje už 2010 metus nurodė turįs turto už maždaug 610 tūkst. Lt, jo žmonos Dalios Kreivienės sąskaitoje – taip pat ne milijonai, o 209 tūkst. Lt. Buvęs ūkio ministras DELFI teigė nematąs reikalo komentuoti savaitraščio paskelbtą 190 mln. Lt sumą.

„Nekomentuoju. Tiesiai šviesiai pasakysiu. Ten, žinokit, ligoniai rašo, ir aš negaliu nieko padaryt“, - sakė D. Kreivys.

Pernai dėl savo pavardės atsiradimo multimilijonierių sąraše padavė „Ekonomika.lt“ į teismą. Tačiau teismas tokios informacijos skelbime neįžvelgė, jog taip būtų buvusi sumenkinta D. Kreivio garbė ar orumas.

Verslas užsienyje nukarūnavo N.Numavičių

Šiemet savaitraštis į turtingiausiųjų šimtuką įtraukė ir užsienyje verslą plėtojančius Lietuvos verslininkus. Dėl to lig šiol sąrašuose pirmavęs vienas „Maximos“ ir kitų „Vilniaus prekybos“ grupės įmonių savininkų Nerijus Numavičius smuktelėjo į trečią sąrašo vietą su 2,7 mlrd. Lt turtu. Jį aplenkė „SK Impex“ akcininkas Saulius Karosas (4 mlrd. Lt) bei „B&S Holding Group“ savininkas Dmitrijus Buriakas (3,2 mlrd. Lt).

Kiti „Vilniaus prekybos“ akcininkai – Žilvinas Marcinkevičius ir Vladas Numavičius – sąraše užima 9 ir 15 vietas su atitinkamai 750 mln. ir 400 mln. Lt turtu.

V.Romanovas gerokai lenkia D.Mockų, „Icor“ akcininkai užgyveno po 200 mln. Lt

Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas – keturioliktas su 400 mln. Lt, „MG Baltic“ koncerno akcininkas Darius Mockus sąraše liko 22 vietoje (270 mln. Lt). Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho žmona Jolanta Blažytė – 24 vietoje su 250 mln. Lt.

30-33 vietas užima keturi koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) akcininkai: Andrius Janukonis, Linas Samuolis, Gintautas Jaugielavičius ir Darius Leščinskas. Kiekvieno iš jų turtą laikraštis įvertino po 200 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)