L. Papademos trečiadienį susitiko su trijų partijų lyderiais. Per susitikimą turėjo būti patvirtintas planas dėl papildomo valstybės išlaidų sumažinimo, nes tik tada Graikija galės gauti naują paskolų paketą. Pranešama, kad didžiausia kliūtis buvo plane numatytas pensijų mažinimas.

Graikijos finansų ministras Evangelos Venizelos išvyko į euro zonos šalių finansų ministrų susitikimą Briuselyje. Susitikimas vyks ketvirtadienio popietę. Stebėtojai teigia, kad Graikijos politiniams lyderiams daromas didelis spaudimas susitarti dėl išlaidų mažinimo dar prieš euro zonos finansų ministrų susitarimą.

"Išvykstu į Briuselį tikėdamasis, kad euro grupė priims teigiamą sprendimą dėl naujo paramos plano", - prieš išvykdamas sakė E. Venizelos.

Manoma, kad plane dėl papildomo valstybės išlaidų sumažinimo numatyta 20 proc. sumažinti minimalų atlyginimą, apkarpyti pensijas ir atleisti 15 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų.

Pranešama, kad Graikijos socialistų partijos, Naujosios demokratijos ir kraštutinių dešiniųjų partijos "Laos" lyderiai 50 puslapių išlaidų mažinimo plano tekstą gavo tik trečiadienio rytą. L. Papademos dėl plano antradienį vakare susitarė su vadinamuoju "trejetu" - Europos Sąjunga, Europos centriniu banku ir Tarptautiniu valiutos fondu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją