"Brown-Forman Beverages" vadovas Paulas Varga sakė: "Aukščiausios rūšies degtinė tebėra įdomus ir konkurencingas mūsų sektoriaus segmentas, ir manome, jog ("Finlandia") prekės ženklas siūlo puikias pelningos plėtros galimybes".

Pasak "Brown-Forman" atstovo Philo Lyncho, pirmadienio kursu sandorio su Suomijos bendrove vertė siekia apie 61 mln. JAV dolerių. Atstovas pridūrė, jog sandorį tikimasi sudaryti iki šių metų pabaigos.

"Brown-Forman" ir "Altia" kartu valdo "Finlandia" prekės ženklą nuo 2000 metų.

Luisvilyje registruota "Brown-Forman" 2000 metais įsigijo 45 proc., o 2002-aisiais - dar 35 proc. "Finlandia" prekės ženklo. Pagal pastarąjį sandorį "Altia" įgijo, o dabar pasinaudojo teise pareikalauti, kad "Brown-Forman" perimtų suomiams tebepriklausančią "Finlandia" prekės ženklo dalį. "Altia" ir toliau gamins minėtą degtinę bei bus svarbiausia jos tiekėja Jungtinių Valstijų bendrovei.

Degtinė "Finlandia" yra parduodama daugiau kaip 100 šalių. Anot F. Linčo, pernai pasaulyje buvo parduota 1,6 mln. šios degtinės dėžių, įskaitant apie 330 tūkst. dėžių Jungtinėse Valstijose. Didžiausia "Finlandia" prekės ženklo rinka yra Europa, kurioje 2003 metais buvo parduota maždaug 900 tūkst. degtinės dėžių.

"Altia" vardu "Brown-Forman" tiekia "Finlandia" JAV rinkai jau nuo 1996 metų. Perėmusi prekės ženklo valdymą 2003 metais "Brown-Forman" pradėjo tiekti degtinę ir daugumai kitų pasaulio rinkų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją