Žemė, kur buvo įrengtas automobilių sąvartynas, priklauso Vilniaus savivaldybei, tačiau darbininkai į šią teritoriją galėjo įžengti tik lydimi teismo antstolių ir būrio policininkų.

Vilniaus miesto savivaldybės Teisės ir personalo departamento direktorius Jovitas Elzbergas neslėpė, jog automobilių sąvartyno savininkai anksčiau grasindavo darbininkams ir juos vydavo lauk iš teritorijos.

Sąvartyno šeimininkams šiame sklype priklauso tiktai asfalto danga ir sargo būdelė. Tačiau čia jie jautėsi tarsi namie. Visi aikštelėje esantys nušiurę pastatai laikomi laikinais statiniais ir nėra privatizuoti.

Tikrasis sąvartyno šeimininkas yra teisėsaugai gerai žinomas Vladimiras Naidūnas - buvęs "Ekspres" banko prezidentas, kuriam anksčiau buvo iškelta baudžiamoji byla dėl 5 mln. litų pasisavinimo, pasikėsinimo sukčiauti stambiu mastu, dokumentų klastojimo.

Tačiau jo pavardė jokiuose dokumentuose neegzistuoja - sąvartynas įregistruotas Elenos Šimanskajos vardu.

Iš arenos statytojų mašinų laužo supirkėjai už jiems nepriklausančią žemę reikalavo 4 milijonų litų.

Teritorijoje, iš kurios šiuo metu iškeliamas laužynas, "Siemens" arenos šeimininkai yra suplanavę 400 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją