Jau metus vykstantys neramumai Sirijoje ir Libijoje atšaldė net drąsiausius mūsų šalies eksportuotojus.

Į Siriją pernai išvežta 6 kartus mažiau lietuviškų prekių, o į Libiją eksportas sumažėjo net 9 kartus. Statistikos departamento duomenimis, užpernai per 11 mėnesių į Siriją eksportuota 15,4 mln. litų, o pernai tuo pat metu – jau tik 2,6 mln. litų vertės prekių.

Į konfliktų draskomą Siriją pieno miltelius anksčiau eksportavę „Marijampolės pieno konservai” dabar pirkėjų ieško jau kitur.

„Sirija, kaip ir kitos regiono šalys, labai įdomi, nes ten visada yra vartotojų, o pieno produktų nėra. Kitaip tariant, yra daug valgytojų, bet nėra karvių”, – juokavo įmonės vadovas Raimondas Karpavičius.

„Galiu spėti, kad jeigu padėtis nesikeis, Europos Sąjungos sankcijos stiprės, todėl ir verslo perspektyvos blogės”, – apie tarpusavio prekybą „Lietuvos rytui” sakė Egipte reziduojantis Lietuvos ambasadorius Sirijoje Dainius Junevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją