„Knygų rinka Lietuvoje traukiasi, vien per praėjusius metus ji sumažėjo maždaug 6 proc. Todėl mūsų grupės pajamų augimą vertinu kaip labai teigiamą rezultatą. Pajamų padidėjimas pasiektas naudojant tinkamas rinkodaros priemones ir plėtrą: 2010 m. įsigijome įmonę „Konferencijų ir audiovizualinės sistemos“, pernai išplėtėme verslą į Latvijos ir Estijos rinkas, įsteigėme ten savo dukterines įmones. Artimiausiais metais, be tradicinės knygų leidybos, ketiname susitelkti ir į augančių paslaugų rinkas: interaktyvų turinį, elektronines knygas ir knygų pardavimą internetu“, – sako „Alma littera“ įmonių grupės generalinis direktorius Gintautas Mažeika.

Didžiausias pajamas tarp įmonių grupės pasiekė 27 knygynus valdantis „Pegaso“ knygynų tinklas. 2011 m. „Pegaso“ pajamos buvo panašios kaip ir 2010 m. ir siekė 45,6 mln. Lt. Leidyklų „Alma littera“ ir „Šviesa“ 2011 m. pajamos buvo atitinkamai 20,3 ir 21,4 mln. litų.

Įmonių grupę šiuo metu valdantis „AL holdingas” vienija: leidyklas „Alma littera“ ir „Šviesa“, 27 „Pegaso“ knygynus valdančią įmonę „ALG knygynai“, „Didžiojo žaidimo“ organizatorę „Arpresą“, įmonę „Konferencijų ir audiovizualinės sistemos“, „AL valdą“, Latvijos įmonę SIA RD Baltic, Estijos bendrovę „AlmaliEst“OÜ.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)