Konsoliduoti grupės pardavimai ketvirtąjį 2011 metų ketvirtį sudarė 12,8 mln. Lt. (3,7 mln. EUR), t.y. 28,6 proc. mažesni palyginus su 2010 m. atitinkamu laikotarpiu. Nuo metų pradžios konsoliduoti pardavimai siekė 60,9 mln. Lt. (17,6 mln. EUR) ir buvo 13,9 proc. mažesni nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

„Antrąjį praėjusių metų pusmetį ir ypatingai ketvirtą ketvirtį, pajutome reikšmingai sumažėjusius užsakymus iš pirkėjų, kurie orientuojasi į paprastesnius gaminius, skirtus vidutinio ir žemesnio segmento pirkėjams. Manome, kad to priežastis – išliekantis nuogąstavimas dėl galimo ekonominio nuosmukio ir to pasekoje sumažėjęs vartojimas Europoje. Reikšmingiausiai sumažėjo pardavimai firmai „Kappahl“, kurios pačios pardavimai smuko 11 proc. (rugsėjis-lapkritis), o šios bendrovės vadovas kaip vieną pagrindinių kritusių pardavimų priežasčių įvardino „klientų atsargumą“.

Klientai besiorientuojantys į aukštesnį segmentą arba ekologiškus gaminius 2012 m. IV ketv. sudarė per 75 proc. visų pardavimų, kai tuo tarpu prieš trejus metus jie siekė 20-30 proc. Pardavimų didinimas šiems klientams bei panašių aukštesnio segmentų klientų pritraukimas yra mūsų prioritetinės kryptys. Daug dėmesio skiriame nuosavų prekinių ženklų „Rokas“, „Gunda“ bei „Eko“ linija pardavimų vystymui ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Gruodį žiemos sporto bei aktyvaus laisvalaikio mėgėjams pristatėme “ThermoActive” apatinių rūbų kolekciją, kurios pagrindinė funkcija – išgarinti prakaitą ir sulaikyti šilumą.

2011 m. pabaigoje pristatėme savo produkciją Kijevo ir Sankt Peterburgo parodose. Jau šių metų I ketv. Ukrainoje planuojame pirmuosius reikšmingesnius pardavimus“ – teigė AB „Utenos trikotažas“ generalinis direktorius Gintautas Bareika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją