Be to, pasak jo, išliekant aukštai infliacijai, tikėtina, kad pirmąjį pusmetį realusis darbo užmokestis ir toliau neaugs. Taip pat S. Besagirskas pabrėžia, kad šiuo metu didžioji dalis šalies įmonių susilaiko nuo investicijų, tačiau tuo pat metu ieško galimybių įsitvirtinti tose pačiose rinkose ar plėstis į naujas rinkas.

Pasak jo, vienas iš būdų, kuris galėtų paskatinti Lietuvos pramonės atsigavimą, – orientacija į Rytų rinką.

Sigitas Besagirskas
„Rusija tikrai šiemet augs: rinkimų metai, labai daug pinigų metama vartojimui. Rytų rinkos yra labiau neprognozuojamos nei Europa, bet šiais metais mes Rusijoje matome gana didelį augimą, nes didžioji dalis naftos ir dujų pinigų bus skirta vartojimui didinti, policijos atlyginimų kėlimui, kariškių atlyginimų kėlimui, įvairiems infrastruktūros projektams, kurie lems didesnį užimtumą. Taigi Rusijos vartojimas tikrai padidės, todėl ši rinka mums gali tikrai padėti sušvelninti padėtį arba padidinti augimą“, – teigė S. Besagirskas.

Eksporto galimybių esą galima ieškoti ir naujose – arabų, Azijos, Lotynų Amerikos – rinkose, tačiau jų ir Lietuvos eksporto struktūra esanti panaši, todėl eksportuoti į šiuos regionus gali būti itin sunku.