"Susitarėme ... dėl aukšto lygio dialogo tarp abiejų mūsų šalių - dėl to, kaip galime toliau stiprinti prekybinius abiejų šalių ryšius, įskaitant laisvosios prekybos susitarimo galimybę", - sakė B.Obama.

"Aišku, dar reikia atlikti didelį darbą ir bus daug galimybių, kurios bus studijuojamos", - sakė jis po susitikimo, kuris buvo surengtas abiem šalims minint 20-ąsias diplomatinių ryšių užmezgimo metines.

"Vis dėlto, svarbu (tai), jog manome, kad tai yra abipusiai naudingas (dalykas) Jungtinėms Valstijoms ir Gruzijai", - pažymėjo JAV vadovas.

M.Saakašvilis pridūrė, kad toks susitarimas pritrauktų į jo šalį "daug papildomos veiklos".

B.Obama taip pat gyrė Vašingtono ir Tbilisio bendradarbiavimą saugumo srityje. Buvusi sovietinė Gruzija yra nusiuntusi šimtus savo karių į Afganistaną.

Baltieji rūmai pranešė, kad susitikimo metu B.Obama patvirtino Vašingtono paramą Gruzijos teritoriniam suverenumui su tarptautiniu mastu pripažįstamomis sienomis.

Tai buvo užuomina apie Pietų Osetiją, kuri vienašališkai atsiskyrė nuo Gruzijos ir dėl kurios Tbilisis ir Maskva 2008 metais kariavo trumpą karą.

"Patvirtinau ... prezidentui, kad Jungtinės Valstijos toliau rems Gruzijos aspiracijas ateityje tapti NATO nare", - sakė B.Obama.

NATO lyderiai prieš 2008-ųjų karą susitarė, kad Gruzija ir Ukraina galės įstoti kada nors ateityje, tačiau oficialaus kandidatės statuso šioms valstybėms nesuteikė. Gruzijos ir Ukrainos narystei šiame kariniame Aljanse kategoriškai nepritaria Maskva.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją