"Tez Tour" Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė BNS sakė, kad šios ekskursijos laikinai sustabdytos atsižvelgiant į Užsienio reikalų ministerijos (URM) rekomendacijas. Tuo metu "Novaturo" atstovė Sigita Dabulė teigė, kad atsiradus norinčiųjų juos galėtų nugabenti į minėtus miestus, bet esą nuo šių ekskursijų susilaiko patys poilsiautojai.

"Klientų reakcijų dėl šios situacijos nesulaukėme, taip pat ir pageidavimų pakeisti kelionės datą ar poilsio kryptį. Egipte esantys atstovai patikino, kad kurortinėse zonose ramu, poilsiautojai supratingai reaguoja į šių ekskursijų sustabdymą ir mėgaujasi kitais atostogų privalumais šioje poilsio šalyje", - BNS nurodė "Tez Tour" Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė I.Aukštuolytė.

Šiuo metu Egipto kurortuose Hurgadoje ir Šarm aš Šeiche ilsisi 166 "Tez Tour" ir 170 "Novaturo" klientų.

"Šie kurortai nepatenka į tas Egipto sritis, į kurias URM nerekomenduoja vykdyti kelionių: Šarm aš Šeichas yra Sinajaus pusiasalio pietuose, Hurgada – Egipto rytuose prie Raudonosios jūros. Tuo metu URM nerekomenduoja vykti į didžiuosius miestus - Aleksandriją, Ismailiją, taip pat į Egipto pietus bei pasienio ruožą su Izraeliu", - rašoma BNS atsiųstame "Novaturo" atsakyme.

Kelionių organizatoriai teigia stebintys situaciją ir esantys pasirengę reaguoti, jei padėtis keistųsi.

URM teigimu, dėl Egipto revoliucijos metinių, kurios minimos trečiadienį, ir artimiausiomis savaitėmis po šios datos ypač padidėja demonstracijų bei neramumų galimybė Kaire bei kituose didžiuosiuose Egipto miestuose (Aleksandrijoje, Ismailijoje), todėl rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į šiuos miestus, o čia jau esantys Lietuvos piliečiai raginami elgtis itin budriai, griežtai vengti masinių susibūrimo vietų, laikytis nustatytų apribojimų, visada turėti su savimi asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Gerokai padažnėjus protestų ir kelių blokados atvejų Egipto pietuose (ypač kelyje į Luksorą), URM taip pat rekomenduoja atsisakyti turistinių kelionių į Egipto pietuose esančius miestus ir turistinius objektus, o esant specialiam režimui pasienyje su Gazos ruožu, dėl bendros įtampos ir pasitaikančių išpuolių Sinajaus pusiasalio šiaurinėje dalyje pasienyje su Izraeliu, rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į pasienio zonas su Gazos ruožu ir Sinajaus pusiasalio šiaurinę dalį.

Valstybinis turizmo departamentas savo ruožtu pažymi, kad keliautojas turi pats nuspręsti, ar vykti į konkrečią valstybę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją