Sostinės tarybai pateiktame sprendimo projekte nurodoma, jog planuojamos šių metų biudžeto pajamos turėtų siekti beveik 986,97 mln. Lt, o išlaidos – 1176,29 mln. Lt.

Nustačius daugiau nei 1,17 mlrd. Lt išlaidų planą, sostinės savivaldybė šiais metais išleistų beveik 189,33 mln. Lt daugiau, nei surinks.

Planuodama biudžeto pajamas, savivaldybė skaičiuoja, jog ji pati į savo iždą surinks beveik 489,02 mln. Lt, valstybės dotacija turėtų siekti apie 444,25 mln. Lt. Iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos ir biudžetinių įstaigų pajamų sostinė tikisi gauti 52,07 mln. Lt, dar 1,63 mln. Lt – iš paramos lėšų socialinės infrastruktūros plėtrai lėšų.

Visą planuojamą biudžeto deficitą – 189,33 mln. Lt – savivaldybė planuoja padengti skolintomis lėšomis.

Biudžeto projekte taip pat nustatyta, kad savivaldybės darbo užmokesčio fondas šiemet bus kiek daugiau nei 31,93 mln. Lt.

DELFI primena, kad A. Zuokas baiminasi, jog Vilniaus savivaldybės skola milijardą litų pasieks jau šiemet. Dėl miesto finansinių problemų meras pirmiausiai kaltina Vyriausybę, nepalaikančią siūlymų padidinti gyventojų pajamų mokesčio kvotą sostinės biudžetui.

Didžiausi Vilniaus savivaldybės kreditoriai – komerciniai bankai. Nacionalizuotam bankui „Snoras“ sostinė šiemet turi sumokėti apie 80 mln. Lt, tačiau A. Zuokas yra užsiminęs, jog Vilnius skolos „Snorui“ atiduoti neskubės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją