Tyrimo metu nustatyta, kad čiužiniai ,,Dormeo renew silver clima“, "Dormeo renew silver clima plus" yra skirti pakloti ant lovos ar sofos-lovos ilgalaikio poilsio (miego) komfortabilumui pagerinti.

Kadangi Lietuvoje galiojantys norminiai teisės aktai nereglamentuoja šių gaminių privalomųjų reikalavimų, Valstybinė ne maisto produktų inspekcija savo iniciatyva atliko matavimus, ar juose nėra kenksmingų (draudžiamų) medžiagų. Pažeidimų nebuvo nenustatyta, tad gaminiai yra tinkami naudoti pagal jiems numatytą paskirtį.

Inspekcijos specialistams atlikus čiužinių ženklinimo įvertinimą, nustatyta, kad gaminiai atitinka Lietuvos parduodamų daiktų (prekių) ženklinimo ir kainų nurodymo taisyklių reikalavimus. Tačiau taip pat buvo nustatyta, kad čiužinių pakuotės yra paženklintos tekstilės ekologiniu ženklu „Oeko-Tex“, kuris, kaip paaiškėjo tyrimo meto, neturi tinkamo pagrindimo, skelbia inspekcija.

Patvirtinantys dokumentai, suteikiantys teisę ženklinti šiuos gaminius minėtu ženklu, inspekcijos specialistams nebuvo pateikti. Pažymėtina, kad prekių ženklinimas šiuo ekologiniu ženklu yra skatintinas, bet nėra privalomas, ir jį gamintojas naudoja savo laisvu apsisprendimu ir pasirinkimu, tačiau Inspekcijos nuomone, tokio ženklo naudojimas turi būti pagrįstas ir patvirtintas dokumentais.

Inspekcijos specialistų nuomone, „Maxima LT“ „Dormeo“ lipdukų akcijos metu pateikiamoje informacijoje, reklaminiuose pranešimuose ypač akcentuojamas bei sureikšminamas čiužinių užvalkalo sudėtyje esantis sidabras. Siekiant išnagrinėti klausimus dėl galimai klaidinančios reklamos, tyrimo medžiaga perduota atsakingoms institucijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)