Per trečiąjį ketvirtį įmonės patirti nuostoliai siekė 12,99 mln. litų, arba 2,9 proc. didesni nei per tą patį 2000-ųjų laikotarpį (12,619 mln. litų), BNS pranešė "Lifosos" finansų direktorius Mindaugas Gedvilas.

Šiais metais, kaip ir praėjusiais, nuostolingai iš esmės dirbama dėl smukusių fosforo trąšų kainų pasaulio rinkose. Be to, dėl nepalankios situacijos trąšų rinkose "Lifosa" išnaudoja maždaug 50-60 proc. gamybos pajėgumų.

Kėdainių įmonės devynių mėnesių apyvarta buvo 160,913 mln. litų - 48,7 proc. mažesnė nei pernai tuo pat metu (313,547 mln. litų).

"Lifosa" sezono metu (rudenį ir pavasarį) daugiausiai diamonio fosfato trąšų parduoda Europos rinkose (Prancūzijoje, Airijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Italijoje), o ne sezono metu - Argentinoje, Indijoje, Pakistane ir Turkijoje.

Tikimasi, kad augs trąšų paklausa ir kainos Kinijoje, Pakistane ir Europos šalyse, į kurias eksportuoja "Lifosa".

2000 metus dėl smukusių fosforo trąšų kainų pasaulio rinkose Kėdainių bendrovė taip pat baigė nuostolingai - patirta 95,918 mln. litų nuostolių, arba 14,3 karto daugiau nei 1999-aisiais, o apyvarta sumažėjo 10,8 proc. iki 428,3 mln. litų.

Didžiausias "Lifosos" akcininkas yra bendrovės valdybos pirmininkas Danas Tvarijonavičius - jam priklauso 41,05 proc. akcijų. Bendrovės rinkomis ir trąšų pardavimu Vakarų Europoje bei kitose pasaulio šalyse besirūpinanti JAV trąšų gamybos ir prekybos bendrovė "Cargill" valdo 15 proc. Kėdainių įmonės akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją