Įmonės, kurios pajėgumas - 400 tūkst. televizorių per metus, statybą planuojama užbaigti 2005 metų pirmąjį ketvirtį. Investicijos į šį projektą sieks apie 4 mln. JAV dolerių.

"Rolsen Electronics" oficiali atstovė Lietuvoje Janina Veršovskaja "Vedomosti" sakė, kad šiuo metu gamyklos statybos projektas derinamas su vietos administracija. Nenurodomas Vilniaus rajono administracijos valdininkas Rusijos dienraščiui patvirtino, jog "Rolsen" pateikė techninės dokumentacijos suderinimo paraišką.

L. Osipovo teigimu, sprendimas statyti gamyklą Lietuvoje priimtas dėl sustiprėjusios konkurencijos Rusijos rinkoje. Tikimasi, kad gamybos perkėlimas į Lietuvą padės sutaupyti muitinės išlaidas, nes 70 proc. čia gaminamų televizorių dalių bus iš Europos. L. Osipovas patikslino, jog kineskopai bus perkami iš "Samsung" gamyklos Europoje, o korpusai - gaminami vietoje.

Televizoriai be muito mokesčių bus išvežami į Vakarų Europą, nes Lietuva yra Europos Sąjungos narė, planuoja "Rolsen Electronics".

Tikimasi, kad 2005 metais naujojoje įmonėje bus pagaminta apie 300 tūkst. televizorių su "Rolsen" prekės ženklu.

Rusijos kompanija "Rolsen Electronics" gamina buitinės elektronikos techniką su "Rolsen" ir "Rubin" prekių ženklais, be to, ji atlieka Pietų Korėjos bendrovės "LG Electronics" užsakymus. "Rolsen Electronics" kontroliuoja kompanija "Standard & Western Holding", kurios būstinė yra Singapūre.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją