Bendrovės „Colliers International Advisors“ pardavimų vadovė Donata Vaičiukynė mano, kad prospektas yra tarpinėje išgyvenimo stotelėje ir ateityje jame turėtų išlikti tik vidutines ir brangesnes paslaugas siūlantys verslininkai.

Dar daugiau erdvės kavinėms ir mažiau mašinoms

Keturias kavines Gedimino prospekte įkūrusio kavinių tinklo „Coffee Inn“ bendraturtis Nidas Kiuberis mano, kad Vilnius tampa jaukesnis ir europietiškesnis.

„Labai džiaugiuosi, kad vyksta toks virsmas ir džiaugiuosi, kad išėjome iš batų etapo, kai visos geriausios centrinės miestų vietos buvo atiduotos batų parduotuvėms. Tai ypač aktualu buvo Kaune. Manau, kad toks virsmas anksčiau ar vėliau turėjo atsitikti, nes kavinės ir tikrosios socializavimosi vietos buvo nepelnytai išstumtos iš žemėlapio. Mūsų ten yra tiek daug todėl, kad prospekte yra nesustojantis srautas“, – DELFI kalbėjo jis.

Trys naujausios „Coffee Inn“ kavinės Gedimino prospekte atsidarė per praėjusius metus. Tai lėmė ne tik padidėjęs žmonių srautas, bet ir maždaug trečdaliu atpigusi patalpų nuoma.

„Tai lėmė du kriterijai: gatvė ėmė darytis patrauklesnė ir nuomos kainos pasidarė sveiku protu pamatuojamos. Anksčiau galbūt rinką buvo iškreipę labai brangių prekių pardavėjai, buvo įsivaizduojama, kad plotas turi kainuoti beprotiškus pinigus, o jame gali būti tik „Armani“ arba „Gucci“, – kalbėjo N. Kiuberis.

Verslininkas viliasi, kad ateityje Gedimino prospektas taps vieta, kurioje bus dar daugiau kavinių ir susitikimo vietų.

„Manau, kad dar po kelerių metų vasarą Gedimino prospekte bus daug lauko kavinių, kur žmonės eis susitikti vieni su kitais ir vis dažniau išeis į miestą. Norėtųsi, kad prospektas būtų labiau pėsčiųjų zona su nedideliu eismu. Taip pat norisi, kad didesnę rolę vaidintų esami parkeliai arba žaliosios zonos, kur žmonės galėtų išeiti pasidaryti kokį pikniką“, – kalbėjo jis.

Reikėtų dėkoti skrydžių bendrovėms

Dvi picerijas Gedimino prospekte valdančios „Čili Holdings“ valdybos pirmininkas Dainius Kalina sako, kad antros picerijos prireikė, nes į senąją nesutilpo visi norintys.

Tačiau jis nesutinka su teiginiu, kad prospektas tampa labiau restoranų ir kavinių nei parduotuvių gatve.

„Aš tikrai to negalėčiau pasakyti. Pradedant tuo, kad jame yra du prekybos centrai su pakankamai daug prekybinio ploto, o be jų dar yra dvi prekybinio ženklo parduotuvės – „Marks&Spencer“ ir „Zara“. Šios parduotuvės yra labai didelės ir yra įsikūrusios per kelis aukštus. Toliau žiūrint dar yra „Danija“, taigi parduotuvių tikrai yra labai daug“, – DELFI kalbėjo D. Kalina.

Jis pripažįsta, kad dabar Gedimino prospektas yra kur kas gyvesnis, tačiau už tai reikėtų dėkoti išaugusiam turistų iš užsienio srautui.

„Restoranai nori būti ten, kur yra žmonių. Manau, kad tai ypatingai suaktyvėjo praėjusiais metais, kai į Vilnių padaugėjo skrydžių, nes prieš tai Gedimino prospektas buvo labai stipriai apmiręs. Atsirandant turistams, kurie vaikštinėja, yra ir didesnis restoranų bei kavinių poreikis nei prekybos centrų. Manau, kad vietos dar tikrai visiems užtenka, jeigu būtų daugiau žmonių pasitikėjimo, kad situacija bus ramesnė, manau, kad ir Gedimino prospektas veiktų daug geriau“, – savo nuomonę dėstė pašnekovas.

Ateityje turėtų likti tik vidutiniai ir brangesni ženklai

Bendrovės „Colliers International Advisors“ pardavimų vadovė Donata Vaičiukynė DELFI sakė, kad kol kas Gedimino prospekte tarsi vyksta paruošiamieji darbai prekybinės gatvės funkcionavimui.

„Gedimino prospektas – didžiausia prekybos gatvė mieste. Šiuo metu ji yra tarsi išlikimo stadijoje, kuomet patalpas siekiama išnuomoti bet kuriam nuomininkui už abi puses tenkinančią kainą, kad tik lange nebūtų iškabų „išnuomojama“. Tokiu atveju pirmuose prospekte esančių objektų aukštuose mielai kuriasi vidutinio lygio maisto įstaigos, kuriose didžiausius klientų srautus sukuria pietų metu čia besirenkantys tarnautojai bei įmonių darbuotojai. Taip pat mielai patalpas nuomojasi vidutines ir ekonominės klasės prekių ženklai“– komentavo ji.

Tačiau situacija turėtų keistis. Pašnekovės teigimu, ant dviejų rankų pirštų galima suskaičiuoti objektus, kuriuos prospekte ar greta jo planuojama išplėtoti per artimiausius trejus-penkerius metus.

„Šie projektai laukia geresnių laikų. Džiugu, kad juose planuojama įrengti ne tik biurus, bet vystyti ir gyvenamąjį sektorių. Taip prospektas šurmuliuotų ne tik dienos metu, bet ir vakarais. Nauji projektai gerokai padidintų žmonių srautus Gedimino prospekte. Pirmuose prospekto aukštuose tikriausiai natūraliai atsirinks nuomininkai: išliks dalis esančių ir naujai ateis tik reikalingi prekybininkai, paslaugų kompanijos“, – kalbėjo D. Vaičiukynė.

Vienu tokių objektų pavyzdžiu ji įvardijo biurų pastatą „Pirklių namai“, kurie duris atvers vasarį.

„Dabar matyti, kad prastos būklės patalpos išnuomojamos „pigiems“ nuomininkams, nes nei savininkai, nei nuomininkai nėra pasiruošę investuoti, kad pagerintų patalpų lygį. Manau, kad pigesni vardai ir liks tam tikruose prekybos centruose, bet Gedimino prospektas turėtų išsigryninti į vidutinio ir aukštesnio lygio prekybos vietą“, – teigė D. Vaičiukynė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją