"Pagrindinė problema ta, kad šią produktų rūšį importuojančioje šalyje nekontroliuojamai naudojami augaliniai komponentai, konkrečiai, palmių aliejus“, - teigė G. Onišenkas.

Jis pridūrė, kad pagal Rusijos normas tokia produkcija turėtų vadintis ne „sūriu“, bet „sūrio produktu“.

Vartotojų teisių priežiūros tarnyba inicijavo prevencinius technologinio reglamento tyrimus, kurių metu kai kuriose ekspertizėse dalyvauja ir patys gamintojai, sakė G. Onišenkas.

„RIA Novosti“ ekonomikos apžvalgininkė Marija Selivanova mano, kad „sūrio karas“ tarp Rusijos ir Ukrainos yra susijęs su Ukrainos ketinimais du kartus sumažinti iš Rusijos perkamų dujų kiekį.

Rusijos Vartotojų teisių priežiūros tarnyba jau ne kartą buvo uždraudusi importuoti produktus iš tų šalių, su kuriomis buvo paaštrėję Maskvos ekonominiai ar politiniai santykiai. Paprastai tokie draudimai buvo aiškinami prasta produkcijos kokybe (kaip buvo nutikę su gruzinišku vynu ir „Borjomi“) arba neaiškumais produkciją lydinčiuose dokumentuose (kaip įvyko 2009 metais su pieno produktais iš Baltarusijos).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją