Į jo vietą laikinai paskirtas bendrovės "Baltijos logistikos centras" direktorius Mečislovas Vitkauskas, pranešė "Klasco" valdantis koncernas "Achemos grupė".

Bendrovės atstovų teigimu, V. Aksinavičius atsistatydino dėl asmeninių priežasčių, jo sutartis nutraukta šalims sutarus. "Klasco" valdyba taip pat patenkino jo atsistatydinimo iš valdybos narių pareiškimą.

"Klasco", sumažėjus pajamoms, per devynis 2004 metų mėnesius patyrė 9,395 mln. litų nuostolių, kai pernai sausį-rugsėjį buvo uždirbta 6 tūkst. litų neaudituoto grynojo pelno. Bendrovės pajamos palyginamuoju laikotarpiu sumažėjo 26,4 proc. nuo 89,17 mln. iki 65,63 mln. litų.

Per visus 2003 metais "Klasco" krova siekė 7,66 mln. tonų krovinių, pajamos - 110,7 mln. litų, uždirbta 42 tūkst. litų grynojo pelno. Šiais metais planuojamas panašus krovos ir finansinis rezultatas.

Šių metų spalio pradžioje "Klasco" už neskelbiamą sumą įsigijo 100 proc. krovos bendrovės "Transfosa" akcijų.

"Klasco", be "Transfosos", šiuo metu valdo šešis krovos kompleksus ir Tarptautinę jūrų perkėlą, kurioje aptarnaujami ro-ro keltai ir keleiviai. Laivybos linijomis Klaipėda sujungta su Švedija ir Vokietija. Naujasis terminalas būtų keleiviams patogesnėje vietoje, arčiau miesto centro. Į liepą atidarytą didžiausią uoste birių trąšų terminalą buvo investuota daugiau kaip 50 mln. litų.

Koncernas "Achemos grupė" šiuo metu valdo per trisdešimt Lietuvoje ir užsienyje dirbančių įvairių sričių įmonių, tarp kurių - azoto trąšų ir pramoninių chemijos produktų gamintoja "Achema". 2003 metais visų koncerno įmonių apyvarta viršijo 1 mlrd. litų. Koncerno produkcija pasiekia Europos Sąjungos, Amerikos, Azijos, Afrikos šalis, o "Achemos grupėje" dirba daugiau nei 4 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją