Su Vilniaus savivaldybės administracija pasirašytoje sutartyje bendrovė "Vilniaus akropolis" įsipareigoja investuoti ne mažiau kaip 10 mln. litų į viaduko virš Ozo gatvės bei pėsčiųjų ir dviračių takų per Ozo gatvę projektavimą bei įrengimą iki 2006 metų pabaigos.

Prie "Akropolio" prekybos centro iki 2005 metų gruodžio 31 dienos bus įrengti pėsčiųjų takai, suoliukai, informaciniai stendai, kitos mažosios architektūros formos ne mažiau kaip už 1 mln. litų. Sutartyje taip pat numatyta, jog "Vilniaus akropolis" finansuos Šeškinės futbolo stadiono projektavimo darbus, kainuosiančius 1 mln. litų.

"Neturėjome kitos išeities. Esame įvaryti į kampą - norint, kad planai būtų įvykdyti laiku, mums neliko nei galimybių, nei laiko deryboms, o dėl tokių sumų deramasi ne kelias dienas ir ne mėnesius. 12 mln. litų yra milžiniška suma, kad niekam nekiltų noro viršyti savo galimybių", - po sutarties pasirašymo kalbėjo "Vilniaus akropolio" valdybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius.

Pasak Vilniaus mero Artūro Zuoko, didelio biurų pastato statybos šiuo metu išlieka sustabdytos, tačiau maždaug per mėnesį ekspertai turėtų nuspręsti, kokio aukščio galės būti pastatas.

"Tikimės, kad pastato statyba bus atnaujinta ir tam šiek tiek pasitarnaus pasirašytoji infrastruktūros sutartis", - sakė M. Marcinkevičius.

"Šiandien "VP Market" buvo nubausti ne simboline suma, o, pasinaudodami esama situacija, mes privertėme juos pasirašyti infrastruktūros susitarimą, kuriame nurodyti labai aiškūs įsipareigojimai. Vilniaus miesto valdžia stengiasi suprasti investuotojų siekius, mums taip pat aktuali sparti miesto plėtra, tačiau negali būti peržengtos ribos. Mane stebina stambių kompanijų avantiūrizmo lygis", - komentavo A. Zuokas.

Pagal įstatymus teisę kontroliuoti statybas turi apskritys. A. Zuokas teigė kreipęsis į Premjerą dėl statybų kontrolės perdavimo savivaldybėms.

"Mes duodame leidimus, tvirtiname projektus, bet negalime toliau kontroliuoti, kaip jie vykdomi, todėl čia yra didelės piktnaudžiavimo galimybės", - sakė A. Zuokas.

Spalio pradžioje protestuojanti prieš "laukinę plėtrą" visuomeninė organizacija "Žvėryno bendruomenė" kreipėsi į Prezidentą, prašydama vetuoti Teritorijų planavimo įstatymo pataisas. Pasak bendruomenės atstovų, paskutiniu lašu, perpildžiusiu kantrybės taurę, tapo rugsėjį iškirsti beržynas ir eglynas Šeškinės geomorfologiniame draustinyje, kuriame plečiamas "Akropolio" pramogų ir prekybos centras. Už iškirstą mišką "VP Market" savininkai sumokėjo 200 tūkst. litų baudą.

Šių metų gruodžio 10 dieną turėtų pradėti veiklą prekybai ir pramogoms skirtas 54 tūkst. kvadratinių metrų ploto priestatas. Jame bus daugiau kaip 20 tūkst. kvadratinių metrų plotą užimsiantis statybinių medžiagų, buities ir namų apyvokos reikmenų prekybos centras "Ermitažas". Priestate taip pat įsikurs apie 70 naujų parduotuvių, kavinių bei restoranų, iš viso "Akropolyje" veiks maždaug 200 įvairių parduotuvių.

Viso "Akropolio" komplekso, kurio plotas bus 124 tūkst. kvadratinių metrų, įskaitant 15 aukštų daugiau kaip 15 tūkst. kvadratinių metrų ploto statomą biurų pastatą, vertė siekia apie 250 mln. litų.

Pastačius naująjį priestatą, "Akropolis" taps didžiausiu prekybos ir pramogų centru Baltijos šalyse.

"VP Market" akcininkai yra Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Julius Numavičius ir Vladas Numavičius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją