Šį sąrašą siūloma įtvirtinti įstatymu - jo projekto svarstymas jau pradėtas Seime, dokumentui yra pritaręs Seimo Ekonomikos komitetas. Iniciatyvą, kad sąraše esančios įmonės liktų valstybės kontrolėje, 2000-aisiais, dar iki Seimo rinkimų, savo parašais parėmė 80 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Seimo valdybos prašymu savo išvadas dėl sąrašo turėjo pateikti ir Vyriausybė, tačiau trečiadienį ji atidėjo svarstymą, nes ne visos suinteresuotos ministerijoms pateikė savo išvadas, BNS pranešė ūkio ministras Petras Čėsna.

Vyriausybės patarėjas Aloyzas Duksa BNS negalėjo paaiškinti, ką reiškia siūlymai išlaikyti valstybės kontrolę jau privatizuotose įmonėse.

Seimo ekonomikos komiteto narė socialdemokratė Sigita Burbienė teigė, kad projektas gimė, kai nė viena iš minėtų įmonių dar nebuvo visiškai privatizuota. Vėliau, pasak jos, projekto svarstymas labai užsitęsė.

"Mes norime sužinoti Vyriausybės nuomonę, perspektyvas, kaip bus toliau, koks yra jos apsisprendimas, nes dalis tų įmonių neabejotinai liks valstybei", - BNS sakė S.Burbienė.

"Mes nesiūlome nacionalizuoti jau privatizuotų įmonių, bet norime, kad kitose, kurios dar neprivatizuotos, būtų išlaikyta valstybės kontrolė - 34 ar 51 proc., o gal 100 procentų", - kalbėjo Seimo narė.

Sąraše tai pat yra Ignalinos atominė elektrinė, nuo "Lietuvos energijos" numatyta atskirti Lietuvos elektrinė, Kauno hidroelektrinė, Kruonio HAE bei visi elektros skirstomieji tinklai, Klaipėdos valstybinis jūrų uostas, "Lietuvos paštas", naudingųjų iškasenų gavybos įmonės, Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją