Neseniai taryba pėsčiųjų bulvarą buvo nutarus gaivinti - daliai čia įsikūrusių verslininkų sumažinti žemės ir nekilnojamo turto mokesčius ir taip paskatinti verslo plėtrą.

Esą verslininkai tuos pinigus investuos jei ne į darbo vietas, tai gal į renginius bulvare, čia plūstels žmonės, sugrįš gyvybė. Vos kelios bendrovės, pasinaudojusios lengvatomis, matyt, net rimtesnių planų nespėjo sukurti, kaip gaivins bulvarą ir kur investuos pinigus, sutaupytus nuo mokesčių - taryba jau atšaukė savo sprendimą gaivinti centrinę gatvę lengvatomis - mažai pasidomėjus, kokį efektą tai davė centrinės gatvės plėtrai, ir kaip tai grįš miestui, nutarta keliomis dešimtimis tūkstančių litų kaišioti kone septynių milijonų litų biudžeto skylę.

Auksė Tutkutė, Šiaulių miesto Ekonomikos skyriaus vedėja, sako, kad maždaug 40 tūkstančių litų reikia ne palikti verslininkams, o paimti į miesto biudžetą. Taip nutarė politikai. Ar atgaivino bulvarą keli mėnesiai, kurie bent kiek leido atsikvėpti verslininkams, ekonomistė nesiryžo komentuoti, patarė pasidaryti išvadas pasižvalgius po bulvarą.

Mokestinius eksperimentus kritikuojantis tarybos narys Vytautas Juškus sako, kad vietos politikų sprendimai kol kas primena tik paniškus bandymus kažką daryti, o rezultato jokio, mat ne tarybos galioje kažką pakeisti: „Visuose Europos didmiesčiuose va šitokiose centrinėse miesto dalyse yra prabangios kavinės, parabangios parduotuvės, kur yra aukštos kainos . Tai aš manau mes niekuo nesiskiriam nuo kitų, tik mūsų perkamoji galia skiriasi nuo Europos miestų- toks trūkumas“.

Taryba sustabdė ir kitą lengvatas verslui siūliusį sprendimą - kurį laiką mokestinių lengvatų nebegaus tie, kurie rėmė kultūrą ir sportą. Esą geriau tuos pinigus irgi paimti į biudžetą ir iš jo padalinti kultūriniams rengimas ir sportui. Ar vėl padidinę mokesčius ir pinigus į biudžetą atsiėmę politikai juos tikrai atiduos kultūrai, prisipažino - net patys nežino.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją